Sneg i minus zadaju probleme: Vozači, oprezno!

09.01.2022

06:13

0

Približavamo se i prvom radnom danu posle božićnih praznika, zbog toga se ovog poslednje neradnog dana, saobraćaj uobičajeno pojačava na svim putevima

Sneg i minus zadaju probleme: Vozači, oprezno!
1639660648SNEG-ZAVEJAO-NOVOVAROSKO-SELO-BELA-REKA-FOTORINA1 - Copyright RINA

Sneg koji je tokom noći padao promenljivim inteziteta, u većini krajeva Srbije doneo je zimske uslove vožnje, a temperature su jutros u šest časoba bile uglavnom ispod nule.


Snežne padavine će i danas pratiti vozače, kako najvljuju iz RHMZ, zbog čega će i uslovi vožnje biti teži sa mestimično ugaženim ili raskvašenim snegom po putu, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Približavamo se i prvom radnom danu posle božićnih praznika, zbog toga se ovog poslednje neradnog dana, saobraćaj uobičajeno pojačava na svim putevima, a posebno onim koji vode ka zemljama zapadne Evrope što u zimskim uslovima vožnje uslovljava češće zastoje, usporenu vožnju i sa povremenim zadržavanjima pri prolazu kroz pojedine naplatne stanice.

Na granicama se čeka satima

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 05.15 časova, putnička vozila čekaju po nekoliko sati na izlazu iz zemlje, a najviše na Horgošu, gde čekaju šest sati, dok se autobusi zadržavaju dva sata.

Na Kelebiji putnička vozila na izlazu čekaju tri sata, na Bačkom Bregu dva i po sata, na Batrovcima četiri sata, a graničnom prelazu Bezdan dva sata, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Teretna vozila na graničnom prelazi Šid zadržavaju se na izlasku iz zemlje sat i po, a na Batrovcima jedan sat.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike