Patrijarh Porfirije u Hramu Svetog Save iz prelepog razloga: "Roditeljska ljubav najvažnije je što može da se pokloni deci"

04.01.2022

18:45

0

Pre dva dana takođe se družio sa decom, ali u danu kada se obeležavaju Oci

Patrijarh Porfirije u Hramu Svetog Save iz prelepog razloga: "Roditeljska ljubav najvažnije je što može da se pokloni deci"
pomen patrijarhu pavlu manastir rakovica porfirije 1511 2021 foto kaca (7 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/

Patrijarh srpski Porfirije je u Hramu Svetog Save sa predivnim razlogom.

Poglavar Srpske pravoslavne crkve delio je 1.000 božićnih paketića za decu bez roditeljskog staranja, kao i mališane iz višedetnih porodica.

Patrijarh je na svečanosti u Hramu Svetog Save poručio da je porodica svetinja i da je upravo na okupu drže deca i ljubav.

- Darujte deci ljubav, pre svega ljubav mame i tate, jer kada se oni međusobno vole onda su deca radosna, a tužna su i boli ih više od bilo kakve kazne i oštre reči kada se ne slažu i svađaju - poručio je patrijarh.

- Ta roditeljska ljubav najvažnije je što roditelji mogu da poklone svojoj deci, kada im to poklone, poklonili su im ceo svet - čvrst temelj na kojem stoje, snagu da mogu da se nose sa različitim izazovima. Ljubav koju im roditelji daju je kompas i orjentir kojim putem treba da idu da bi bili čestiti ljudi - rekao je patrijarh.

Patrijarh je rekao da mu je veoma drago što je sa porodicama koje imaju više dece i što su tu deca bez roditeljskog staranja iz Zvečanske.

Na pitanje novinara da li bi prokomentarisao potpisivanje Temeljnog ugovora između SPC i države Crne Gore, patrijarh je poručio da je sada tema Božić.

- Tema nad temama je rođenje Hristovo - rekao je patrijarh i dodao da su sve ostale teme mehur od sapunice.

Paketiće je obezbedilo Versko dobrotvorno starateljstvo SPC u saradnji sa organizacijom Naši Srbi i donatorima.

Pre podele paketića hor "Slavujčići" izveo je duhovne pesme, a svečanosti je prisustvovala ministarka Darija Kisić Tepavčević.

Podsetimo, pre dva dana na hrišćanski praznik Oci koji "pada" u prvu nedelju pred Božić, patrijarh je bio sa malim sugrađanima koji su ga tradicionalno vezali.

Potom je, kako običaji nalažu, morao da im da poklone da bi ga "oslobodili".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike