Oglasio se Igor Jurić povodom nestalog Splićanina: Matej i njegovi prijatelji su imali samo mali nesporazum sa konobarom

04.01.2022

16:07

0

Igor Jurić kaže da je ponosan na rad policije, ali i agilnost naroda u potrazi za Matejem

Oglasio se Igor Jurić povodom nestalog Splićanina: Matej i njegovi prijatelji su imali samo mali nesporazum sa konobarom
pjimage - 2022-01-04T170542.358 - Copyright Foto: ATA images/Facebook

Peti dan od nestanka Mateja Periša, istraga nije odmakla mnogo. Ronioci su na terenu i pretražuju reku u delu savske promenade, a u žardinjeri nedaleko odatle su pronađeni patika i još jedan predmet koji bi mogli pripadati nestalom mladiću iz Splita.

Igor Jurić kaže da je ponosan na rad policije, ali i agilnost naroda u potrazi za Matejem. Posebno zbog toga što je ovde reč o stranom državljaninu.

- Neizvesnost je najgora za porodicu Mateja Periše. Najbitnije je da sve ovo što pre dobije epilog. Jer upravo je neizvesnost nešto što najviše razdire jednu porodicu. Poznajem ljude koji na primer, 25 godina traže svoju decu. Oni su biljke. Njihova priča ne dobija epilog, a verovatno nikada i neće.

- Mi smo dobili, kao fondacija, na stotine poziva. Jako je bitno filtrirati ih. Sa tim sam imao neposredno iskustvo. Dok smo bili u potrazi za Tijanom, stizale su informacije da je viđena u najrazličitijim gradovima i državama, pa čak i u Alžiru. Ispostavilo se da to, kao što znate, to nije bilo tačno.

Ipak osoba koja je dala informaciju je bila duboko uverena da ju je videla.

Strašno je kada ljudi koriste ovakvu situaciju i svesno daju dezinformacije i sabotiraju istragu.

- U kontaktu sam sa Matejevim drugovima sa kojima je bio te večeri. Želeo sam i da vidim njegovog oca i da mu pružim podršku, ali on, a ja to najbolje razumem, trenutno jedino može da se koncentriše na potragu.

Matejevi drugari su mi objasnili da su nisu imali nikakvih problema ili konflikta u klubu. Jedino su imali mali i nebitan nesporazum sa konobarom. Tako da nije bilo nikakvih incidenata ili spornih situacija.

U poslednjih 48sati imamo još troje nestalih ljudi. Ukupno 12 za vreme novogodišnjih praznika. Apelujem da se napravi javni registar nestalih lica, kako bi doprli do više ljudi. To može biti od velike pomoći.

Statistika nestalih osoba je zabrinjavajuća. Mi smo u protekloj godini imali 1047 nestale dece, pronađeno je 1003. Negde je izgubljeno čak 44 deteta."

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike