DRUGI REPERI PEVAJU O DUBAIJU I FERARIJU, A ON O SELJACIMA: Cache je hiphoper sa južnjačkim akcentom i omiljeni profesor u školi! (VIDEO)

29.12.2021

19:26

0

Cache je hiphoper i stand-up reper koji piše duhovite rime o svakodnevnim problemima običnog čoveka, a izgovara ih na svom naglasku, jer je rođen u Kuršumliji. Takođe je profesor istorije kog deca obožavaju

DRUGI REPERI PEVAJU O DUBAIJU I FERARIJU, A ON O SELJACIMA: Cache je hiphoper sa južnjačkim akcentom i omiljeni profesor u školi! (VIDEO)
825A8076 - Copyright 24sedam

Dušan Koprivica Cache je postao poznat široj publici zahvaljujući urnebesnom spotu i pesmi “I tebe sam sit teretano” pre pet godina.

Ona je postala andergraund hit koji slušaju mnoge generacija, pa čak i đaci osnovne škole u koju je nedavno došao kao profesor istorije.

“Bukvalno prvi dan u ovoj školi, moj prvi posao u struci i odmah su rekli: ‘Evo ga onaj što peva teretanu!’ Njima je to WOW, nastavnik im je jutjuber i hiphoper!”, rekao je je Dušan u emisiji “24sedam sa Marom”. 

24sedam
 

Ta pesma sada ima skoro 10 miliona pregleda na YouTube, a njegov kanal više od 100 hiljada pratilaca!

Čekao je na posao u struci 10 godina i za to vreme izmenjao mnogo poslova, a najviše se zadržao u ugostiteljstvu. O teškoj profesiji konobara napisao je još jedan hit, a u svojim pesmama bavio se problemima običnog čoveka, najčešće seljaka: “Pečem papriku”, “Provincijalac”, “Rabadžija”... dok njegove kolege pevaju o luksuznom životu, poznatim brendovima i egzotičnim putovanjima.

“Mislim da je tako bolje, ja to tako doživljavam, jer ja nemam “ferari”, niti sam bio u Dubaiju, niti jurim žene lakog morala, i kako ja mogu da pevam o tome, ali ajde neću da prozivam te trepere, ali većina njih niti je bila u Dubaiju, niti voze “ferari” da l’ jure žene lakog morala, to već ne znam to je njihova intima, zbog toga se valjda slušaju te moje pesme i mnogi se prepznaju u rimama”, rekao je voditeljki Mariji Atanasković.

24sedam
 

Osim duhovitih rima, Dušan piše i ozbiljne pesme, poslednja je patriotske tematike i bavi se masovim odlaskom mladih iz Srbije.

“Mnogo ljudi u mom okruženju je otišlo za nekim kruhom, ajmo da ostanemo da se borimo ovde, jer ja kao istoričar, pa ti naši pradedovi kakvu su golgotu prošli, trudili su se da ostanu ovde, a mi čim nešto ne valja, e, odoh ja! Odoh da mešam malter, naravno ne mešaju svi malter, ne generalizujem, ali jednostavno poenta moje pesme je ajde da se trudimo ako taj sistem ne valja ajde da ga menjamo”, objasnio je voditeljki Mariji Atanasković.

24sedam
 

Kako je za 20 evra snimio spot koji ima milionske preglede, na koji način gradi autoritet u školi kao nastavnik i može li se živeti od ovakve vrste muzike u Srbiji, saznaćete ako pogledate novu epizodu emisije “24sedam sa Marom”.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike