Par stotina srpskih turista odmara na Zanzibaru, a u problemu su zbog omikrona: Zarobljeni na ostrvu moraće sami da kupe karte!

26.12.2021

21:54

0

Putnici koji su otputovali individualano, moraće da kupe nove karte, a onda da se sa agencijom dogovore o refundaciji troškova

Par stotina srpskih turista odmara na Zanzibaru, a u problemu su zbog omikrona: Zarobljeni na ostrvu moraće sami da kupe karte!
Copyright Privatna arhiva/Porodica Šari

Putnici koji na putovanje otišli u sopstvenoj režiji, a let im je otkazan zbog širenja omikron soja koronavirusa, moraće sami da kupe nove karte.

 Ovu informaciju potvrdio je Aleksandar Seničić, direktor YUTA.

On navodi nije bilo većih problema za povratak turista, osim za grupu naših građana, koji su na odmoru u Zanzibaru i ne mogu da se vrate nazad, pošto je kompanija "Flaj Dubai", sputila "rampu" na pistu do 31. decembra. Trenutno se, kaže Seničić, u Zanizabaru odmara par stotina naših turista.

Prema rečima Seničića, ima drugih kompanije koje lete preko Dubajia, poput "Turkiš ervejza" i "Katar vrvejza", a nisu otkazale letove. On podseća da je početkom decembra bila slična situacija, kada su mnoge zemlje otkazale letove iz Južne Afrike, dodajući da je to normalana situacija koje se događa s vrmena na vreme, tokom pandemije.

Kako kaže, putnici koji su otputovali individualano, moraće da kupe nove karte, a onda da se sa agencijom dogovore o refundaciji troškova. Takođe, za one koji nisu na putovanje otišli u sopstvenoj režiji, agencija će preuzeti oko obezbeđivanja novih karata i rešavanja ostalih problema koji mogu nastati. 

Navodi i da za sada nisu imali prijave putnika.

Avio-agent Igor Vranješević naveo je da je "Flaj Dubai" o niskobudžetna kompanija, te nije moguće prebacivanje na druge letove kompanija koje lete.

Tokom vikenda, širom sveta je otkazano blizu 7.000 letova, i očekuje se da će taj broj rasti. Prema sajtu "FlajtAver", više od 2.800 letova "stopirano" je u subotu, oko 2.400 u petak. Do juče nedelje ujutru, širom sveta otkazano je skoro 1.600 letova, a više skoro 2.000 je odloženo.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike