Otvorene plaže u Grčkoj: Rezervacija ležaljke putem SMS je obavezna, ima još pravila (FOTO)

08.05.2021

16:14

0

Autor: M.Vu

Od 15. maja, kada bude zvanično otvorena turistička sezona, naši turisti moći će da stignu u Grčku preko Severne Makedonije

Tanjug/AP Photo/Yorgos Karahalis)

Nepune tri nedelje otkako je Grčka otvorila svoje granice za državljane zemalja EU, ali i državljane Srbije, Velike Britanije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Velike Britanije, danas su konačno otvorene i plaže.

Pre pet dana otvoreni su i kafići i restorani – doduše samo bašte, ali to su Grci jedva dočekali – u baštama nije imala gde ni igla da padne, što se ne bi moglo reći za plaže, jer posetioci moraju da poštuju brojna pravila.

Prvo pravilo podrazumeva da pošalju SMS na broj 13033 sa kodom 6 ukoliko žele da rezervišu ležaljku na nekoj od uređenih plaža.

Tanjug/AP Photo/Yorgos Karahalis)

Tanjug/AP Photo/Yorgos Karahalis)

Tanjug/AP Photo/Yorgos Karahalis)

Tanjug/AP Photo/Yorgos Karahalis)

Tanjug/AP Photo/Yorgos Karahalis)

Tanjug/AP Photo/Yorgos Karahalis)

Tanjug/AP Photo/Yorgos Karahalis)

Kad je reč o merama koje se primenjuju na plažama, one podrazumevaju da razmak između kompleta (suncobrana i dve ležaljke) mora da bude minimum 4 metra. Ovo pravilo može da bude prekršeno isključivo ako na plažu dolaze porodice sa više članova.

Zaposleni na plaži u obavezi su da dezinfikuju mobilijar pre nego što novim gostima bude omogućeno da iznajme suncobran i ležaljke.

Pročitajte još:

U restoranima je zabranjena muzika, a takođe nije dozvoljeno ni zadržavanje u plažnim barovima. Ukoliko ova pravila budu ostala na snazi i kad krene turistička sezona, većina srpskih turista iskusiće novi tip letovanja.

Sve to, međutim, nije obeshrabrilo državljane Grčke da pohrle na uređene plaže i uživaju u kupanju i sunčanju.

Od 19. aprila državljanima Srbije dozvoljen je ulazak u Grčku uz negativan PCR test ili sertifikat o vakcinaciji, ali isključivo preko graničnih prelaza u Bugarskoj. Od 15. maja, kada bude zvanično otvorena turistička sezona, naši turisti moći će da stignu u Grčku preko Severne Makedonije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti