Serbia Organika: Povećati površine pod organskom proizvodnjom

19.04.2021

11:52

0

Predlog za izradu Plana za period od 2021-2026. godine inicirala je Serbia Organika uz podršku Ministrstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

S. Hermann & F. Richter/Pixabay

Planom za razvoj organske proizvodnje u Srbiji od 2021-2026. godine (PROP) treba omogućiti da se povećaju površine pod organskom proizvodnjom u narednih pet godina i stvore što povoljniji uslovi za bavljenje organskom proizvodnjom.

Plan daje smernice za budući razvoj organske proizvodnje u Srbiji, definisanjem ciljeva i mera čijom realizacijom treba da se stvore uslovi za dugoročan razvoj sektora organske proizvodnje, objavilo je Nacionalno udruženje Serbia Organika.

Prvi Plan za razvoj organske proizvodnje usvojen je kao integralni deo Nacionalnog programa ruralnog razvoja od 2018. do 2020. godine.

Pročitajte još

Predlog za izradu Plana za period od 2021-2026. godine inicirala je Serbia Organika uz podršku Ministrstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Nemačke razvojne saradnje koju sprovodi GIZ, a kroz Projekat za razvoj privatnog sektora u Srbiji (PSD).

 

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti