Ministarka Matić: Novi zakon za dalje jačanje prava potrošača

24.06.2021

17:13

0

Autor: S. G.

Izvor: Tanjug

Neke od novina u predlogu zakona odnose se na uvođenje registra "Ne zovi", kao i na uvođenje obaveza trgovca da sačini proračun prilikom pružanja usluga

Tanjug/Sava Radovanović

Vlada Srbije danas je usvojila Predlog zakona o zaštiti potrošača, a ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić kaže da će nova zakonska rešenja značajno doprineti bezbednoj trgovini i daljem jačanju potrošačkih prava u našoj zemlji, a time i ekonomskom razvoju.

Kako je saopštilo Ministarstvo, Matićeva je rekla da se najvažnije novine u predlogu zakona odnose na uvođenje registra “Ne zovi”, uvođenje obaveza trgovca da sačini proračun prilikom pružanja usluga, kao i uspostavljanje evidencije potrošačkih sporova u sudovima.

– Takođe, predlog obuhvata i dalje usklađivanje sa propisima EU u oblasti turizma, zatim, unapređenje mehanizma vansudskog rešavanja potrošačkih sporova, kao i prekršajne naloge za pojedine prekršaje trgovaca – navela je Matićeva.

Pročitajte još

Ministarka je podsetila da je 9. juna ove godine počela i realizacija IPA 2018 EU projekta “Jačanje zaštite potrošača u Srbiji kao odgovor na nove tržišne izazove”, koji će dodatno obezbediti efikasno sprovođenje zaštite potrošača, kao i usklađenost sa pravnim tekovinama EU.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti