Poslodavci pozdravljaju privremeno smanjenje poreza na zarade

24.06.2021

15:13

0

Autor: S. G.

U blic anketi koju je sprovela Unija poslodavaca Srbije ova olakšica ocenjena je prosečnom ocenom 4,21, od maksimalnih pet

Profimedia

Poslodavci u Srbiji visoko ocenjuju najavljenu meru trogodišnjeg smanjenja poreza i doprinosa na zarade za 70 odsto, za firme koje nisu smanjile broj zaposlenih.

U blic anketi koju je sprovela Unija poslodavaca Srbije ova olakšica ocenjena je prosečnom ocenom 4,21, od maksimalnih 5. Predlog za ukidanje poreza na dohodak građana za mlađe od 40 godina u istom istraživanju dobio je prosečnu ocenu 3,65.

U anketi koja je vođena u poslednjih nedelju dana, poslodavci su izneli i predloge za koje smatraju da bi u najvećoj meri doprineli oporavku privrede i novom zapošljavanju.

Najpre, to su dugoročnije i sveobuhvatnije mere poreskih olakšica za sve poslodavce. U takve mere spadaju smanjenje poreza i doprinosa za sve zaposlene, oslobađanje od poreza za novozaposlene, smanjenje poreza na dobit na 10 odsto i druge.

Poslodavci predlažu i podršku investicijama u domaću privredu, kroz investicije u infrastrukturu, snažniju podršku i subvencije za mala i srednja preduzeća, izjednačavanje domaćih i stranih investicija u podsticajima i tome slično.

Pročitajte još

Poslodavci smatraju da je neophodno i dodatno ulaganje u ljudske resurse. U tom pravcu predlažu rad na motivaciji mladih generacija da ostanu u svojoj zemlji, traženje rešenja za nedostatak stručnih kadrova, ulaganje u nauku i inovacije, kao i saradnju sa obrazovnim institucijama u cilju usklađivanja obrazovnih profila sa potrebama tržišta.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti