Đorđević u Pošti smenio skoro sve Mirine direktore: Od 14 ih ostalo četvoro!

09.04.2021

08:31

0

Autor: J. S. J.

Inače, za grupu radnika ovakva kadrovska rešenja nisu dovoljna garancija da se teška situacija u Pošti može brzo prevazići

Foto:24sedam/Katarina Mihajlović/ATA Images

Zoran Đorđević, novi prvi čovek JP “Pošta Srbije”, smenio je 10 od 14 članova poslovodstva iz tima stare direktorke Mire Petrović i na njihove pozicije postavio uglavnom ljude sa kojima je sarađivao dok je bio ministar rada i socijalne politike,  piše “Blic”.

Drugim rečima njegovo poverenje dobilo je samo četvoro kadrova iz kabineta Petrovićke dok je ostale zamenio stručnjacima iz NBS, PIO fonda i Ministarstva rada i socijalne politike, kojih je čak sedmoro u novom rukovodstvu Pošte.

Nakon ovih promena u timu Zorana Đorđevića, od četiri izvršna direktora ostala su dva, i to Vladimir Dimitrijević i Miloš Đurić, dok Mirjana Predojević i Marija Nedeljković-Pravdić nisu više na ovim funkcijama. Na njihova mesta došli su profesor Saša Trandafilović, doskorašnji pomoćnik ministra u Ministarstvu rada i Nebojša Marković, mašinski inženjer iz Pančeva koji je bio angažovan i u stranim kompanijama u IT sektoru.

Od direktora sektora, svoje pozicije zadržale su samo Bojana Nikolić i Mirjana Rafael, koje su vodile Funkcije usluga, odnosno Prateće funkcije strategije i procene poslovnog rizika. Preostali iz Petrovićkinog tima nisu više na svojim pozicijama, među kojima su Jelena Fišćan, nekadašnja direktorka Funkcije poštanske mreže, koju je nasledio Dejan Šijak, do skoro rukovodilac novosadske Pošte, kao i Dušan Dinić, koji je svoju fotelju prvog čoveka sektora informacionih tehnologija, elektronskih komunikacija i razvoja ustupio Milici Spasić iz NBS.

Novo ime u poslovodstvu je i Hadži Ana Dašić, koja je iz PIO fonda došla na mesto direktorke Funkcije ekonomskih poslova i nabavke kao i Mirjana Čokić, doskorašnja sekretara u Ministarstvu rada koja će voditi sektor pravnih poslova i upravljanja nepokretnostima. Iz istog ministarstva su došle i Danijela Rajković, koja je postavljena za direktora funkcije upravljanja kadovima i korporativne odgovornosti i Bojana Potežica koja je na čelu sektora interne revizije.

Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Pored njih, iz Nemanjine 11 su stigle i Mirjana Rafael, koja je imenovana za direktorku Prateće funkcije strategije i procene poslovnog rizika, kao i Marina Furlan, koja će voditi Prateće funkcije bezbednosti, kao i Slavoljub Janićijević koji će biti šef kabineta, što je radio i dok je Đorđević bio ministar.

Inače, za grupu radnika ovakva kadrovska rešenja nisu dovoljna garancija da se teška situacija u Pošti može brzo prevazići.

– Za blizu 15.000 zaposlenih je dobra vest što su nesposobni i korumpirani kadrovi Mire Petrović smenjeni, jer su njihovi pogrešni poslovni potezi doveli kompaniju i radnike na rub propasti. Mi taj potez novog direktora pozdravljamo kao što pozdravljamo i što je nakon imenovanja razgovarao sa sindikatima i zaposlenima o svojim planovima za reorganizaciju kompanije. Ono što nas brine, to je što većina ljudi koji su postavljeni nije radilo u Pošti – navodi ova grupa radnika.

Pročitajte još

Iz JP “Pošta Srbije” su potvrdili da je došlo do promena u poslovodstvu, ali kažu da nema mesta za zabrinutost.

– Zadatak poslovodstva na čelu sa v.d direktorom Zoranom Đorđevićem je da Pošta postane najsnažnija domaća kompanija. Jedan od preduslova za to je i da na svim rukovodećim mestima budu imenovani stručnjaci koji će svojim profesionalnim kompetencijama i iskustvom garantovati ostvarenje poslovnih planova. Za brže ostvarenje tih ciljeva neophodne su i promene na nekim mestima izvršnih direktora i većini pozicija na nivou direktora. Zato se vodilo računa da na ključne pozicije budu izabrani najstručniji kadrovi, koji će zajedno sa direktorom Đorđevićem funkcionisati kao tim sa jedinstvenim ciljem – da Pošta ponovo bude jedna od najsnažnijih kompanija u Srbiji. To znači da aktuelno rukovodstvo čine kako stručnjaci sa dugogodišnjim stažom i rezultatima u samoj Pošti, tako i stručnjaci koji su se pridružili Poštinom timu – navode iz Pošte.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti