Pobednički: Prihod Telekoma Srbija 1,2 milijarde evra, a profit veći od 100 miliona evra

22.12.2021

12:51

0

Rekordna godina Telekoma razlog za nove napade tajkuna!

Pobednički: Prihod Telekoma Srbija 1,2 milijarde evra, a profit veći od 100 miliona evra
mts/Printscreen

Vladimir Lučić predvodi kompaniju koja ne prima ni dinar budžetskog novca, već živi isključivo od prihoda iz svog poslovanja i u državnu kasu uplaćuje milijarde.

Pod rukovodstvom generalnog direktora Vladimira Lučića u proteklih godinu dana Telekom Srbija beleži prihod od 1,2 milijarde evra, a profit veći od 100 miliona evra, što je duplo više nego prošle godine.

To je rezultat koji je Lučić uspeo da postigne za samo godinu dana upravljanja Telekomom Srbija, koji je postao najveća telekomunikaciona kompanija u celom regionu.

Pored nastavljene ekspanzije u regionu širenjem na Severnu Makedoniju, povećanih prihoda i zarade, Telekom je ovu godinu obeležio ekskluzivnim partnerstvima sa svetski priznatim institucijama: EIB-om,  koji je zvanična banka EU, zatim Vodafonom, Blumbergom, Euronjuzom, Premijer ligom.

Svi ovi ugovori predstavljaju krunu uspeha Telekoma Srbije i svojevrsni su trijumf novog rukovodstva sa Vladimirom Lučićem na čelu.

Pritom, Telekomov “MTS” je u istraživanju RATEL-a proglašen za operatora sa najboljom mrežom na teritoriji Srbije! 

Telekom Srbija je sa 820 miliona evra prihoda u 2020. postao najveća telekomunikaciona kompanija u celom regionu, i to po podacima našoj zemlji nimalo naklonjenih hrvatskih medija.

A ove godine je došlo do dodatnog značajnog rasta i broja korisnika i prihoda i profita. Sada, na nivou cele Grupe, srpski Telekom ima 1,5 milion korisnika televizije i 1,3 miliona korisnika fiksnog interneta.

Na sve ovo, Telekom Srbija je ove godine akcionarima isplatio ukupno 4.16 milijardi dinara dividendi, a predviđa se da će naredne godine iznos biti duplo veći.

Srbija od Telekoma zarađuje, a ne gubi novac!

Bonus video

24sedam TV

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam