Počinje osnivanje firme Telekoma u Severnoj Makedoniji

29.07.2021

14:44

0

Autor: Andrija

Sa radom počinju za mesec dana, najpre ponudom usluga satelitske televizije, a do kraja godine biće puštene usluge mobilne telefonije i optičkog interneta

Počinje osnivanje firme Telekoma u Severnoj Makedoniji
Antonio Ahel/ATAImages

Generalni direktor kompanije “Telekom Srbija” Vladimir Lučić rekao je da je u Severnoj Makedoniji počelo osnivanje firme “Telekoma” u Severnoj Makedoniji, koja će se zvati Mtel.

Lučić je istakao da će sa radom početi za mesec dana najpre ponudom usluga satelitske televizije, a do kraja godine, kako kaže, biće puštene usluge mobilne telefonije i optičkog interneta.

– Za nas su veoma važne odluke koje su danas donete na ekonomskom forumu u Skoplju, jer smo kompanija koja želi da bude lider u regionu. Imali smo u planu širenje na tržišta Severne Makedonije i Albanije, planovi postoje još od pre tri godine. Probali smo da uđemo na albansko tržište kupovinom albanskog Telekoma, ali smo na kraju bili zaustavljeni, rekao je Lučić za Tanjug.

Vladimir Lučić /24sedam/ Goran Sivački

Međutim, naglašava, da danas dolazi novo vreme i da se otvaraju granice ekonomskog razvoja.

– Razlog zbog koga sam ja danas u Skoplju jeste da je krenulo osnivanje firme Telekoma Srbija u Severnoj Makedoniji i zvaće se Mtel, kao što se zovu naše firme u Crnoj Gori i BiH, istakao je Lučić.

Pročitajte još:

On je naveo da regionalne inicijative dodatnu brišu granice za privredu i dodao da je to bitno za Telekom koji želi da bude prisutan u svim zemljama regiona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug