Poziv ugostiteljima da se prijave za šemu vaučera

20.12.2021

14:06

0

Vaučeri se mogu koristiti za boravak od najmanje pet noćenja van grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera

Poziv ugostiteljima da se prijave za šemu vaučera
Copyright Youtube/Printscreen

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić pozvala je danas ugostitelje da se prijave radi realizacije šeme dodele vaučera za subvencionisano korišćenje smeštaja u ugostiteljskim objektima.

Matić je navela da se vaučeri mogu koristiti za boravak od najmanje pet noćenja van grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera.

Dodala je da će se celokupan postupak prijave, rezervacije i podnošenja zahteva za refundaciju sprovoditi preko centralno-informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma (eTurista), te poručila da je pre svega neophodno da ugostitelj bude evidentiran u ovom sistemu.

Vrednost vaučera je 5.000 dinara i to je maksimalan iznos koji korisnik može dobiti u toku kalendarske godine za subvencionisano korišćenje usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira kolika je vrednost usluge smeštaja.

Sve dodatne informacije u vezi sa prijavom i načinima realizacije šeme dodele vaučera zainteresovani mogu dobiti na internet adresi Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija: www.mtt.gov.rs.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike