Ko su najbolji u srpskom hotelijerstvu: Priznanja ambasadorima dobre usluge

18.12.2021

07:24

0

U Beogradu je sinoć održan skup na kome su najboljima u hotelskoj industriji Srbije dodeljena priznanja "Ambasadori dobre usluge"

Ko su najbolji u srpskom hotelijerstvu: Priznanja ambasadorima dobre usluge
Tan2021-12-17_2211072_3 - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Priznanja za najbolje hotele i menadžere "Ambasadori dobre usluge", u 13 kategorija dodeljena su juče hotelima i pojedincima koji su hrabro odgovarali na izazove tokom poslednje dve godine, istrajali u odbrani kvaliteta i uspeli da ostvare vredne poslovne rezultate.

Zaslužene nagrade

U kategoriji "Hotelski brend godine" priznanje je dobio MK Mountain Resort - hotel "Grand" na Kopaoniku.

U kategoriji "Hotel godine" priznanje je dobio hotel "Ramonda" koji se nalazi na planini Rtanj, u kategoriji "Lider hotelske industrije" nagrađen je Dejan Pejčinović iz Resort Fruške terme u Vrdniku, a u kategoriji "Lider hotelske industrije" Slavica Bogosavljević iz beogradskog hotela "Crowne Plaza".

U kategoriji "GM godine" priznanje su dobili Stana Đuran iz "Courtyard Belgrade City Center Hotela" i Đorđe Makuljević iz hotela "Fontana" u Vrnjačkoj Banji.

U kategoriji "Menadžer najuspešnijeg sektora Prodaje & Marketinga" priznanje je dobila Dina Vukićević iz hotela "Square Nine" u Beogradu, a u kategoriji "Menadžer najuspešnijeg Sektora soba" Dragan Gnjatović iz beogradskog hotela "Hyatt Regency".

U kategoriji "Menadžer najuspešnijeg F&B sektora" priznanje je dobio Boro Todorović iz hotela "Gorski" na Kopaoniku, a u kategoriji "Menadžer najuspešnijeg Wellnes & Spa sektora" Katarina Milivojević iz hotela "Izvor" u Aranđelovcu.

Tanjug/Miloš Milivojević
 

 

U kategoriji "Chef of the Year" priznanje je dobio Jovica Nešković iz beogradskog hotela "Crowne Plaza", u kategoriji "PRESS zvezdica" nagrađen je hotel "Sheraton" iz Novog Sada, a u kategoriji "Partner godine" "Metro HORECA" iz Beograda.

U kategoriji "Novi kvalitet" nagrađeni su hoteli "Indigo" iz Beograda i "Sunce" iz Sokobanje.
"Ambasadori dobre usluge" je nagrada koja u domaćoj hotelskoj industriji predstavlja svojevrsni Oskar, a ovo je 15. godina kako se ta priznanja dodeljuju.

Otvoren 31 hotel

Dodela nagrada organizovana je pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, a pomoćnica ministra za turizam Jelena Milenković Orlić ističe da je hotelijerstvo veoma važno zato što, kako kaže, određuje pozicioniranje Srbije kao turističke destinacije na samo kod nas, već i na međunarodnoj turističkoj sceni.

Precizirala je da je tokom ove godine u Srbiji otvoren 31 hotel i dodala da su to uglavnom hoteli sa tri ili četiri zvezdice, ali da smo ove godine dobili i nova tri hotela koja imaju pet zvezdica - u Beogradu, Vrnjačkoj Banji i Kopaoniku.

- Koliko je veliki značaj hotelijerstva govori u prilog i činjenica da je upravo to jedan od razloga što mi ove godine beležimo za 84 odsto veći broj dolazaka stranih turista nego što je to bilo prošle godine - rekla je Milenković Orlić i dodala da su to podaci koji ohrabruju.  

Osim priznanja u 13 kategorija, dodeljen je i orden "Ambasador dobre usluge - I reda" koji je dobio vlasnik kompanije "Promont Group" iz Novog Sada, Milinko Cicmil.

Prisutnima se obratio i ambasador Egipta u Beogradu Amr Alguvejli koji je rekao da je hotelijerstvo najviše pogođeno tokom krize izazvane pandemijom korona virusa.

Priznanje "Ambasadori dobre usluge" ustanovilo je istoimeno strukovno udruženje, u saradnji sa redakcijom časopisa "Turistički Svet" 2006. godine, sa idejom da nagrađujući najzaslužnije ohrabruje hotelijere na rast i pozitivne promene.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike