Atanaskovićeva: Prvo krećemo sa privatizacijom "Petrohemije"

17.11.2020

10:48 >> 11:56

0

Ministarka privrede Anđelka Atanasković najavila sastanak sa Rusima u NIS-u

Atanaskovićeva: Prvo krećemo sa privatizacijom "Petrohemije"
Copyright Anđelka Atanasković; Foto: Tanjug/Rade Prelić

Aktivno smo krenuli sa privatizacijom, a prvo sa najvećom, “Petrohemijom” – rekla je ministarka privrede Anđelka Atanasković, i najavila da će povodom toga sutra biti održan sastanak sa Rusima u NIS-u.

– Nadam se nekom povoljnom razvoju događaja i tome da to možda čak i do kraja godine pokrenemo, bar neke proceduralne dogovore, i da u sledećoj godini završimo “Petrohemiju” – rekla Atanaskovićeva na sednici skupštinskog Odbora za privredu.

Rešenje za pančevačku “Petrohemiju” biće, navodi, veliki plus za Ministarstvo privrede. Ona je najavila da će, što se tiče ostalih preduzeća koja su u procesu privatizacije, biti objavljeni pozivi.

– Sve što budemo uspeli od tih 78 preduzeća da uradimo, trudićemo se da uradimo. Možda ću moći da iskoristim neke moje veze iz prošlog posla, pa da nešto uradim i po tom pitanju – istakla je ministarka.

Pročitajte još: Preti nova kriza: Blokada EU budžeta odlaže oporavak i Zapadnog Balkana

Pročitajte još: Ipak neće svi zaposleni u javnom sektoru dobiti povišicu od januara

Napomenula je da posao koji predstoji u vezi sa privatizacijom jeste težak, ali da mora da se uradi, te da je samo pitanje vremena da li će to biti u skorije vreme ili će trajati malo duže.

– Potrudiću se za vreme svog mandata uradim najviše što mogu. To sam i predsedniku obećala, to stoji – poručila je Atanaskovićeva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike