Izvoz zaštitne obuće i odeće za Rusiju vredan pet miliona evra

10.12.2021

14:23

0

Kako je saopšteno iz Privredne komore Srbije, sa ruskim partnerima se pregovara o perspektivnim projektima zajedničke proizvodnje obuće u Rusiji

Izvoz zaštitne obuće i odeće za Rusiju vredan pet miliona evra
zastitna oprema rusija - Copyright Profimedia/Tanjug/PKS/Dejan Delić

Srpski proizvođači radne i zaštitne obuće i odeće za specijalne namene uspešno su promovisali izvozne kapacitete na međunarodnom sajmu "Bezbednost i zaštita na radu“ u Moskvi, pa se očekuje da će ukupan izvoz ovih proizvoda u Rusiju, samo preko distributera "Etalon“, premašiti pet miliona evra u narednoj godini.

Kako je saopšteno iz Privredne komore Srbije, sa ruskim partnerima se pregovara o perspektivnim projektima zajedničke proizvodnje obuće u Rusiji i otvaranja kompanije i proizvodnje zaštitne odeće u Srbiji.

Tanjug/PKS/Dejan Delić
 

 

Osim odeće i obuće za specijalne namene veliki je potencijal za dečiju obuću proizvođača iz Srbije na ruskom tržištu. Ruski poslovni partner, uvoznik i distributer za region Rusije i bivšeg SSSR-a, "Etalon“ iz Moskve, već uvozi i distribuira proizvode sedam srpskih kompanija. Tokom trajanja sajma BIOT 2021. organizovao je bilateralne susrete, komercijalne pregovore, prezentacije i posete prodajnim centrima ruskih kupaca za vlasnike i rukovodioce srpskih kompanija.

Tanjug/PKS/Dejan Delić
 

 

Distibuteri iz svih regiona Rusije od Kalinjingrada na zapadu, preko Omska i Krasnojarska u centralnom Sibiru do krajnjeg istoka i Vladivostoka, ali i iz Kazahstana, Kirgistana i Belorusije potvrdili su premium kvalitet srpske obuće, zainteresovanost krajnjih kupaca i pozitivne reakcije nakon nošenja, ističe Dejan Delić, direktor Predstavništva PKS u Moskvi.

Tanjug/PKS/Dejan Delić
 

 

Ruski medicinari, apotekari, rudari, šumari, lovci, ribolovci, planinari, profesionalci i rekreativci nosiće kvalitetnu srpsku obuću kompanija "Leon“ Šabac, "Tigar obuća“ Pirot i "KS System“ Novi Sad, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike