Duguju po više od 25,5 miliona evra: Među blokiranim firmama i trgovac strujom i fabrika vode

08.12.2021

11:36

0

Narodna banka Srbije objavila je listu pravnih lica sa najvećim iznosom blokade računa u čijem vrhu je šest kompanija sa sumama duga većim od tri milijarde dinara

Duguju po više od 25,5 miliona evra: Među blokiranim firmama i trgovac strujom i fabrika vode
Pixabay

Na osnovu preseka od 30. novembra lider po iznosu blokade zbog nesolventnosti je „Ladinvest“ koji je blokiran za 3,68 milijardi dinara (31,3 miliona evra). Ova firma dovodila se u vezu sa biznismenom Milanom Bekom.

Iznos blokade veće od tri milijarde bez kamata imaju i „FRA“ Čačak, „Kilton“, novosadska „Agencija za krizni menadžment“, i beogradski trgovac strujom za firme „Energia Gas and Power“, kao i „Finam Skin“.

Firme koje su blokirane za iznose između dve i tri milijarde su industrija vode „Aqua com“ (u kojo je nekad vlasnik bio Željko Mitrović), „Luka Beograd“ (još jedna firma Milana Beka) i „Magma prom“ (firma Miroslava Bogićevića).

U zoni blokada računa između milijardu i dve dinara je 14 kompanija, dok je na dnu liste 100 kompanija sa najvećim iznosom blokade računa firma iz Kaluđerice koja je blokirana za 345,1 milion dinara.
Za kompanije sa ove list objavljen je i broj dana nelikvidnosti koji iznosi od pet do 6.585 dana (više od 18 godina).

BONUS VIDEO

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi