Ukroćena Zapadna Morava, postavljena naplatna rampa: "Miloš Veliki" sve bliži Požegi (FOTO)

07.12.2021

14:55

0

Radovi "punom parom" na jednoj od ključnih saobraćajnica na zapadu zemlje kako bi bila završena do početka 2022.

Ukroćena Zapadna Morava, postavljena naplatna rampa: "Miloš Veliki" sve bliži Požegi (FOTO)
1638880578_cacak-pakorvrace-naplatna-rampa-fotorina_(1) - Copyright RINA

Radovi na trasi deonice autoputa od Preljine do Pakovraća ubačeni su u petu brzinu. Sneg i temperature oko nule nisu sprečili kineske i domaće neimare da nastave radove na jednoj od ključnih saobraćajnica na zapadu zemlje kako bi do početka naredne godine bila završena, a slike saobraćajnih gužvi otišle u zaborav.

RINA
 

Na ulasku na autoput iz pravca Požege i Užica već je postavljena naplatna rampa, urađeni su kružni tokovi, kao i prilazni putevi koji će predstavljati kapije ulaska na "Miloš Veliki", na radost svih onih koji ga budu koristili.

Most potpuno asfaltiran

Most preko Zapadne Morave koji se nalazi na ušću Kamenice u ovu reku, u neposrednoj blizini petlje Pakovraće u potpunosti je asfaltiran.

- Most je dugačak 336 metara, ima 10 raspona, sa najvećim rasponom stubova od 36 metara. U kišnom i zimskom periodu izvođenje radova je bilo izuzetno otežano čestom pojavom bujičnih voda koje su otežavale radove na obalama, a naročito u koritu reke - kaže Marjan Jerbić, nadzorni inženjer na izgradnji autoputa Preljina-Požega.

Tokom letnje turističke sezone na samoj naplatnoj rampi u Preljini, zabeležene su ogromne gužve i kilometarske kolone vozila, izgradnjom deonice do Pakovraća višesatno čekanje u kolonama i kolaps na obilaznici oko Čačka postaće prošlost.

Rasterećenje Ibarske

- Svedoci smo kilometarskih kolona u saobraćaju i tome moramo stati na kraj. Cilj nam je da na drumovima nemamo ljudskih žrtava i da rasteretimo i Ibarsku magistralu, zvanu “magistrala smrti”. Radimo u tri smene i ne postoji nijedan parkirani bager, niti građevinski kamion. Kada se završi deonica do Požege, nastavljamo dalje ka Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini. Kada se svi ovi započeti projekti završe Srbija više neće biti ista zemlja - poručio je ministar građevinarstva Tomislav Momirović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike