Od danas brže preko reke: Otvoren most „Bratoljub“ između Bratunca i Ljubovije

28.11.2021

11:18

0

Most i granični prelaz svečano su otvorili ministar komunikacija i transporta u Savetu ministara BiH Vojin Mitrović i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin

Od danas brže preko reke: Otvoren most „Bratoljub“ između Bratunca i Ljubovije
Tan2021-11-28_14335723_1 - Copyright TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Novoizgrađeni most „Bratoljub“, između Bratunca i Ljubovije i zajednički granični prelaz i carinski terminal BiH i Srbije, od danas su zvanično u funkciji.

Most i granični prelaz svečano su otvorili ministar komunikacija i transporta u Savetu ministara BiH Vojin Mitrović i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

 
TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE
 

 

Otvaranju je prisustvovao predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, predstavnici opština srednjeg Podrinja, političkog, privrednog i kulturnog života i veliki broj građana, preneli su mediji.

Izgradnja „Bratoljuba“, čija je dužina 227 metara, trajala je od oktobra 2015. do maja 2017. godine i koštala je 13 miliona evra. Radove je u celosti finansirala država Srbija.

Vlada Republike Srpske finansirala je izgradnju pristupnog puta do graničnog prelaza kod „Bratoljuba“.

 
 
TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE
 

 

Završetak izgradnje mosta, koju je prethodni saziv Saveta ministara blokirao, bila je jedna od prvih odluka predsedavajućeg sadašnjeg saziva Saveta ministara Zorana Tegeltije.

Nakon toga su počele aktivnosti oko izgradnje zajedničkog graničnog prelaza i carinskog terminala BiH i Srbije sa leve strane Drine, u Republici Srpskoj.

Kod mosta preko Drine početkom aprila prošle godine počela je izgradnja graničnog prelaza čiji je investitor Uprava za indirektno oporezivanje BiH, prenose Nezavisne.

TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE
 

 

Ti radovi, vrednosti 14,5 miliona KM, završeni su pre skoro dva meseca, obavljen je tehnički prijem i pribavljene su sve dozvole i potpisani sporazumi za početak rada graničnog prelaza.

Novi granični prelaz biće zajednička lokacija carinskih i policijskih organa BiH i Srbije, prvi takve vrste u regionu. Ovo će biti međunarodni granični prelaz prvog reda za dozvoljen promet robe koja podleže inspekcijskom nadzoru.

Prelaz ima tri ulazne i tri izlazne trake, te traku za bicikliste.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike