Atanaskovićeva sa ambasadorom Belorusije o proširenju saradnje

19.11.2020

14:45 >> 15:00

0

U razgovoru je istaknuta mogućnost intenziviranja saradnje u različitim sektorima industrije

Atanaskovićeva sa ambasadorom Belorusije o proširenju saradnje
Copyright Anđelka Atanasković; Foto: Tanjug/Rade Prelić

Postoje značajne mogućnosti za jačanje saradnje Srbije i Belorusije kroz osnivanje zajedničkih preduzeća u oblastima od obostranog interesa, izjavila je ministarka privrede Anđelka Atanasković u razgovoru sa ambasadorom Belorusije Valerijem Briljovom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva privrede, u razgovoru je istaknuta mogućnost intenziviranja saradnje u različitim sektorima industrije kao što su prehrambena i tekstilna mašina, proizvodnja mašina i opreme, prerada nafte…

Atanaskovićeva i Briljov su se složili da dve zemlje imaju izuzetne političke odnose i zato očekuju da u narednom periodu dobri ekonomski odnosi budu dodatno unapređeni.

– Tome treba da posluži i sledeće zasedanje Međuvladine komisije za trgovinsku ekonomsku saradnju, koje je zbog pandemije koronoavirusa odloženo i čije se održavanje očekuje naredne godine – navela je Atanaskovićeva.

Pročitajte još: Srpska ekonomija na šest stubova: Strateški položaj u regionu u svim vidovima transporta

Briljov je naveo da, prema podacima Belorusije, spoljnotrgovinska razmena iznosi oko 230 miliona evra, te da je uveren da bi ona mogla da bude iznad 300 miliona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike