Održan Biznis forum studenata Studentskog grada 2021

12.11.2021

19:24

0

Autor: 24sedam

Organizatori konferencije imali su čast da ugoste i doktora Milanka Šeklera koji je pričao o značaju imunizacije i vakcinacije u poslovnom svetu

Održan Biznis forum studenata Studentskog grada 2021
viber_image_2021-11-12_20-16-38-106 - Copyright Promo

Ove godine je održan Prvi biznis forum studenata, u prostorijama Doma kulture Studentski grad. Forum je organizovan u vidi konferencija koje su se održavale svake subote od 23.10.-06.11.

Poseban akcenat je stavljen na razvoj komunikativnih sposobnosti studenata, završnih godina, priprema za intervju, uključivanje u studentske organizacije, a obrađena je i aktuelna tema - uticaj pandemije koronavirusa na biznis svet.

Bilo je dosta predavača iz velikih poslovnih sistema koji su prenosili svoje iskustvo a organizatori konferencije imali su čast da ugoste i doktora Milanka Šeklera koji je pričao o značaju imunizacije i vakcinacije u poslovnom svetu.

- Nadamo se da će ova konferencija preći u tradiciju, i da će se svake naredne godine održavati na istom mestu i buditi svest studenata koliko je zapravo važno održavanje ovakvih manifestacija, istakao je Nikola Grubnić, predsednik Udruženja studenata Doma 2, i direktor Omladinske zadruge Gradac.

- Među mojim sagovornicima na panelu bila je i Nadica Milanovic iz jedne velike kompanije, koja je pričala o tome na koji način su se takve kompanije prilagodile pandemiji. Ona je rekla kako njena kompanija neće uslovljavati ljude da se vakcinišu, ali radi dosta na animaciji i predavanjima na tu temu, istakao je Grubnić. 

Što se tiče doktora, pričao je da su sve 3 vakcine dobre, da Sputnjik vakcina postoji dugi niz godina, i da je to razlog zbog čega su oni prvi izašli sa pronalaskom. Pričao je o tome, koliko je zaista važno da se vakcinacija što pre sprovede, kako bi virus sto manje mutirao u cirkulaciji medju ljudima, pojasnio je on. 

Na seminaru je bilo oko trećine vakcinisanih studenata, ali nakon držanja tog dnevnog predavanja, broj ljudi koji se odlučio na vakcinaciju daleko je povećan.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike