Zavod za izradu novčanica pravi sigurne dokumente: Saobraćajne dozvole i lične karte zadovoljavaju bezbednosne standarde

11.10.2021

16:19

0

Autor: A. S.

To se primenjuje i pri izradi novčanica, kako papirnih tako i metalnih, zdravstvenih knjižica i pasoša

Zavod za izradu novčanica pravi sigurne dokumente: Saobraćajne dozvole i lične karte zadovoljavaju bezbednosne standarde
Ilustracija - Copyright Pixabay/Printscreen/Mup

Direktor Direkcije za prodaju Zavoda za izradu novčanica Marina Berić Sarić je na Biznis forumu odžanom na marginama obeležavanja 60. godina Pokreta nesvrstanih predstavila najznačajnije proizvode Zavoda i istakla da on obezbeđuje bezbedne i sigurne proizvode u čijioj izradi se koriste najmodernije tehnike proizvodnje i materijali za proizvodnju.


Navela je da se to primenjuje i pri izradi novčanica, kako papirnih tako i metalnih, zdravstvenih knjižica, pasoša.

Takođe i saobraćajanih dozvole koje sadrže mnoge bezbednosne elemente, dok se kod izrade ličnih karata koriste najmodernije mašine i materijali kako bi one zadovoljile najvise bezbednosne standarde našeg vremena.

Kada je reč o zdravstvenim knjižicama, navela je da od bezbednosnih elemenata one sadrže između ostalog mikro štampu i transparentni hologram.

Prema njenim rečima, posao Zavoda su i akcizne markice za alkohol i cigarete, kao i saobraćajne dozvole, kako one standardne tako i dozvole za policiju, diplomatska vozila te ona gabaritnih veličina.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike