Bugarska objavila kada će obnoviti isporuke gasa u Srbiju: Evo kada će proraditi "Turski tok"

02.11.2021

17:10

0

Prema rečima stručnjaka, bez obzira na curenje određene količine prirodnog gasa, ne postoji opasnost od zagađenja vazduha

Bugarska objavila kada će obnoviti isporuke gasa u Srbiju: Evo kada će proraditi "Turski tok"
gasovod profimedia-0028885533 - Copyright Profimedia

Ekipe za vanredne situacije kompanije „Bulgartransgaz“ nastavljaju sa radovima na popravci cevi na Transbalkanskom gasovodu, a očekuje se da će isporuke gasa u pravcu Srbije biti obnovljene noćas, saopštio je izvršni direktor kompanije „Bulgartransgaz“ Vladimir Malinov.

Malinov pretpostavlja da je uzrok havarije prirodno habanje cevi koja je položena pre 33 godine, a radove na obnovi otežava kamenit teren. Da bi se obnovio rad gasovoda treba da se zameni deo cevi ukupne dužine 27 metara.

Trenutno su u toku radovi na sanaciji. Prema rečima stručnjaka, bez obzira na curenje određene količine prirodnog gasa, ne postoji opasnost od zagađenja vazduha.

Dotok gasa u Srbiju, Rumuniju i Mađarsku gasovodom „Turski tok“ privremeno je obustavljen zbog pucanja cevi na deonici Vetrino-Hrabrovo u Bugarskoj.

Radio „Bugarska“ javila je da je 1. novembra u 3 sata ujutro pukla cev na starom delu gasovoda „Bulgartransgaza“ u ataru sela Vetrino ka Rumuniji.

Transport prirodnog gasa u Rumuniju je automatski obustavljen u 3.15 časova, a isproruke u pravcu Srbije i Mađarske obustavljene su u 7 časova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike