Šutiranje zaposlenog u Ziđinu u Boru: „Poslovni nesporazum“ prošao s izvinjenjem

30.08.2021

12:07 >> 12:24

0

Komisija za istraživanje incidenta koji se dogodio 23. avgusta u kompaniji Ziđin u Boru donela je solomonsko rešenje u slučaja u kome je direktor snimljen k

Šutiranje zaposlenog u Ziđinu u Boru: „Poslovni nesporazum“ prošao s izvinjenjem
Copyright Profimedia

Komisija je utvrdila da je u “Ziđin koperu” došlo do „poslovnog nesporazuma“, ali da je on bio „blažih razmera i bez bilo kakvih štetnih posledica po zdravlje, telesni i psihički integritet zaposlenog“ u Ziđinu, saopšteno je danas iz te kompanije.

Incident, koji je u javnosti protumačen kao mobing, se dogodio u pogonu borske topionice, kada je direktor „Topionice“, Lan Šicong, ničim izazvan šutnuo inženjera Nenada Jankucića a to zabeležile bezbednosne kamere.

To je sada, nakon buke u medijima, izglađeno a u „prilog navedenoj odluci Komisije, govori i prijateljski sastanak, koji je na inicijativu dva sindikata i rukovodstva kompanije održan u najkraćem roku, a kome su prisustvovali i akteri ‚poslovnog nesporazuma‘“.

Takođe, u saopštenju se navodi da je tom prilikom, u prisustvu predstavnika sindikata, kineski rukovodilac uputio iskreno izvinjenje svom kolegi, koje je uvaženo od njega i njegove porodice.

Pročitajte još:

Iz kompanije navode da je, u cilju verodostojnog izveštavanja javnosti, a nakon, kako kažu, prenaglašenih kvalifikacija događaja od strane pojedinih medija, kompanija „Ziđin“ zauzela čvrst stav da se i najmanje nesuglasice i nesporazumi ubuduće sankcionišu, kako bi se međuljudski odnosi zaposlenih zaštitili i ujedno razvijali, a osnažile korporativne vrednosti i poslovni ugled kompanije, pre svega integritet i lično dostojanstvo svih zaposlenih.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike