Toliko se oporavio svetski avio-saobraćaj: „Rajaner“ stigao na 75 odsto

02.09.2021

08:09 >> 08:26

0

Najpoznatija svetska niskotarifna avio-kompanija prevezla je u avgustu više od 11 miliona putnika

Toliko se oporavio svetski avio-saobraćaj: „Rajaner“ stigao na 75 odsto
Copyright Pixabay

Kompanija „Rajaner“ je saopštila danas da je u avgustu prevezla 11,1 milion putnika, što je 75 posto od broja putnika koje je taj irski niskotarifni prevoznik imao u avgustu 2019, pre nego što je kovid pandemija katastrofalno pogodila vazduhoplovnu industriju.

Kako je saopšteno, koeficijent popunjenosti aviona iznosio je u avgustu 82 procenta, što znači da je u proseku 18 posto sedišta bilo prazno tokom tog meseca, prenosi Rojters.

Pročitajte još:

Brojke „Rajanera“ mogle bi se uzeti kao merilo oporavka cele industrije, jer ova kompanija leti u celom svetu na 225 destinacija, a odnedavno se vratila i na aerodrom u Nišu.

Glavni izvršni direktor „Rajanera“ Majkl O’Liri izjavio je da bi popunjenost kapaciteta u oktobru trebalo da se vrati na nivo pre pandemije, dodajući da očekuje da će ta brojka ovog meseca biti blizu 90 procenata.

On je, u intervjuu za Rojters, ocenio da će avio-kompanija ove zime verovatno leteti sa 15-20 posto praznih mesta u avionima, dok je pre pandemije taj procenat iznosio od sedam do osam odsto.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike