Komšije ulažu u turizam 20,5 miliona evra: Na Žabljaku niču hoteli i vile

29.11.2020

08:58

0

U planu je da se u okviru kompleksa otvori 43 nova radna mesta

Komšije ulažu u turizam 20,5 miliona evra: Na Žabljaku niču hoteli i vile
Copyright Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Vlada Crne Gore je prihvatila predlog da se na Listu razvojnih projekata u oblasti turizma uvrsti projekat izgradnje hotela i sedam vila na Žabljaku.

Trenutno, na Listi razvojnih projekata je 14 investicija, na osnovu kojih je moguće dobiti ekonomsko državljanstvo Crne Gore, pišu Vikend novine, prenosi CdM.

Kompanija sa sedištem u Nikšiću dostavila je Ministarstvu održivog razvoja i turizma prijavu na javni poziv, sa pratećom dokumentacijom, biznis planom, revidiranim glavnim projektom, potvrde o raspoloživim sredstvima za finansiranje projekta, osnivačke akte i ostalu dokumentaciju od značaja za projekat.

Kako je navedeno u dokumentaciji, na Žabljaku je planirana investicija u izgradnju hotela sa četiri zvezdice, kapaciteta 35 smeštajnih jedinica (24 u hotelu i 11 u vilama), sa 88 ležaja (46 u objektu hotela i 42 u vilama). Vrednost projekta je 20,47 miliona evra, a namera investitora je da u okviru kompleksa otvori 43 nova radna mesta, objašnjeno je u Vladi.

Pročitajte još: Nemci i Italijani produžavaju „zaključavanje“, da li je to katastrofa za Srbiju?

Istovremeno, podnosilac prijave je naveo da će ukupnu investiciju finansirati iz sopstvenih sredstava osnivača preduzeća.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike