Nova kompanija "Stelantis": Nakon spajanja "Pežoa" i "Fijata" izabrano rukovodstvo

18.01.2021

08:59 >> 09:42

0

Grupacije Pežo S. A. i Fijat Krajsler automobili N. V. spojile su se 16. januara

Nova kompanija "Stelantis": Nakon spajanja "Pežoa" i "Fijata" izabrano rukovodstvo
Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Kompanija “Stelantis N. V.” objavila je da nakon spajanja grupacija “Pežo S. A.” i “Fijat Krajsler automobili N. V.” 16. januara, udružena kompanija menja naziv u “Stelantis”, kao i da je imenovan Upravni odbor kompanije.

Takođe, statut kompanije “Stelantis” je stupio na snagu, navedeno je u saopštenju koje je dostavljeno Tanjugu.

Kao što je prethodno najavljeno, Upravni odbor kompanije “Stelantis” čine dva izvršna direktora – Džon Elkan (predsednik odbora) i Karlos Tavares (generalni direktor), i neizvršni direktori: Rober Pežo (potpredsednik Odbora), Anri de Kastrije (viši nezavisni direktor, koji je predsednik Odbora prema holandskom zakonu), Andrea Anjeli, Fiona Kler Čičoni, Nikol Difok, En Frensis Godbehir, Van Ling Martelo, Žak de Sent Egziperi i Kevin Skot.

Takođe, Upravni odbor kompanije “Stelantis” je danas imenovao Revizorski odbor, Odbor za naknade i Odbor za upravljanje i održivost, u sledećim sastavima – Revizorski odbor: En Godbehir (predsednica), Van Ling Martelo i Anri de Kastrije.

Pročitajte još

Odbor za naknade čine: Van Ling Martelo (predsednik), Andrea Anjeli, Anri de Kastrije, Fiona Čičoni i Rober Pežo.

Odbor za upravljanje i održivost: Anri de Kastrije (predsednik), Andrea Anjeli, Fiona Čičoni, Nikola Difok i Kevin Skot.

“Stelantis” je sada jedan od najvećih proizvođača vođen vizijom da, kako je navedeno, pruži mobilnost sa prepoznatljivim, pristupačnim i pouzdanim rešenjima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike