Generalni direktor „Telekoma”: SBB pokušava da na loš način „disciplinuje” konkurenciju na tržištu

01.02.2021

11:16 >> 08:32

0

Autor: J. B. O.

Nije istina da se spajanjem Telekoma” i Telenora” stvara nelojalna konkurencija

Generalni direktor „Telekoma”: SBB pokušava da na loš način „disciplinuje” konkurenciju na tržištu
Copyright Tanjug

Generalni direktor “Telekoma” Vladimir Lučić izjavio je danas da je “Telekom” već dve godine pod stalnim napadima od strane SBB-a, koji pokušava, kako kaže, da na mnogo loš način disciplinuje konkurenciju na tržištu.

Lučić je, upitan kako vidi učestale optužbe SBB-a na račun “Telekoma” da se, kako navode, spajanjem “Telekoma” i “Telenora” stvara nelojalna konkurencija sa ciljem da SBB bude izbačen sa tržišta, rekao da to nije istina i da će poslovna saradnja “Telekoma” i “Telenora” biti uređena po najboljoj evropskoj praksi.

– Već 19 zemalja EU rentira infrastrukturu kao normalan poslovni odnos, a čak u dosta zemalja je to i regulatorna obaveza. Mi “Telenoru” iznajmljujemo deo optučke infrastrukture – kazao je Lučić.

Objašnjava da se tu ne radi o sapajanju dva operatera već o tome da “Telekom” jednom od svojih konkurenata iznajmljuje deo optičke infrastrukture po komercijalnim uslovima.

– Potpuno smo spremni da i drugim konkurentnima koji žele da se takmiče na ovom tržištu iznajmimo tu optičku infrastrukturu pod istim uslovima – istakao je Lučić.

Kaže da je reč o saradnji na obostranu korist.

– Osim “Telekom” i SBB-a kao dva “velika igrača”, građani će imati i “Telenor”, što će pojačati konkurenciju – napominje Lučić.

Pročitajte još:

Na pitanje da li taj ugovor ograničava “Telenor” da ne može da emituje kanale Junajted medije, Lučić je rekao:

– Naravno da ne ograničava, ovaj ugovor je na potpuno neekskluzivnoj osnovi, po najboljih evopskoj praksi. Tako da “Telenor” ima potpunu slobodu da emituje kanale koje on želi u skladu sa svojim poslovnom strategijom – zaključio je Lučić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike