Premijerka Brnabić: Investicija u TENT vredna više od 200 miliona evra

01.12.2020

09:43

0

Izgradnjom novog postrojenja biće za 96 odsto smanjena emisija dimnih gasova

Premijerka Brnabić: Investicija u TENT vredna više od 200 miliona evra
Copyright TANJUG/ RADE PRELIC

U Obrenovcu će danas biti postavljen kamen temeljac za izgradnju postrojenja za odsumporavanje dimnih gasova za Termoelektranu Nikola Tesla B, a premijerka Ana Brnabić kaže da je reč o investiciji vrednoj više od 200 miliona evra.

– Krećemo danas u veliku investiciju, preko 200 miliona evra, postrojenje za odsumporavanje u TENT – rekla je Brnabić za TV Pink.

Ona je istakla da će sa izgradnjom novog postrojenja za 96 odsto biti smanjena emisija dimnih gasova, sumpor-dioksida.

Premijerka, iako najavljena, neće danas prisustvovati tom događaju, a kamen temeljac položiće potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i v.d. generalnog direktora EPS-a Milorad Grčić.

Premijerka je izjavila i da će Srbija završiti godinu sa najboljim ekonomskim rastom u Evropi.

Pročitajte još: Gori im pod nogama: Pred novo “zaključavanje” najugroženiji sektori traže hitnu pomoć države

Pročitajte još: OTKRIVAMO Budžet za 2021: Koje ministarstvo je dobilo najviše novca, koliko para ide privredi, zdravstvu, Vojsci, a kome je “skresan” iznos

– Istovremeno, bićemo među zemljama sa najboljim rezultatima u zdravstvu, koliko god to teško i strašno bilo za svakog pojedinca, za one koji su izgubili najmilije, za lekare, medicinske sestre, tehničare, nemedicinsko osoblje, koje ove godine svoju decu nisu viđali… – rekla je Brnabić za TV Pink.

Ona je istakla da je to sve moguće jer je danas država jaka i može da uloži 700.000 evra dnevno u testove ili 80 miliona evra u gradnju dve potpuno nove bolnice.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike