Nakupovaće se: Kod Nemaca popusti i 90 odsto

15.02.2021

08:26

0

U nemačkim modnim robnim kućama potrošači mogu očekivati baš velike popuste nakon otključavanja

Nakupovaće se: Kod Nemaca popusti i 90 odsto
Copyright Tanjug/AP Photo/Martin Meissner)

Nemačka je „pod ključem“ zbog novog talasa epidemije koronavirusa do 7 marta, ali svi se već spremaju za vreme kada će ponovo moći da se normalno kreće i radi. Spremaju se i trgovci robe široke potrošnje, ali i kupci.

– Za mnoge proizvode postojaće popusti od 80 do 90 odsto kako bi se zadržana roba i dalje mogla prodavati – rekao je izvršni direktor Saveznog udruženja trgovaca tekstilom (BTE) Rolf Pangels za “Rajniše post”

On je kazao da je strogo koontrolisana situacija zbog korone opteretila poslovanje tokom cele prošle godine i da će verovatno i prodaja prolećne robe sada takođe biti povezana s velikim popustima.

Trgovci sada strahuju samo od dodatnog „zaključavanja“, koje je ovoga puta produženo i pored “pobune” pojedinih pokrajinskih premijera.

– Ako se produži, pakovaćemo neprodatu robu u velike kamione i odlagati sadržaj ispred kancelarije –  pesimističan je Pangels.

Pročitajte još:

Stručnjaci iz industrije već su istakli da se nakon ponovnog otvaranja trgovina mogu očekivati prave “diskontne bitke”. Prema ranijim procenama BTE-a, pola milijarde neprodatih modnih predmeta moglo se nakupiti u trgovinama do kraja januara.

Većinom je to zimska roba koja iz dana u dan gubi na vrednosti, s obzirom na nadolazeće proleće, ali i prolećnoj robi se već približio „rok kupovine“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Indikator.ba

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike