Dunav je dobio pravo bogatstvo: Poribljen sa 800 kilograma šarana, upućen apel ribolovcima (VIDEO)

11.03.2021

17:47 >> 17:53

0

Čak 800 kilograma jednogodišnje mlađi šarana pušteno je danas u Dunav na potezu kod Sremskih Karlovaca

Dunav je dobio pravo bogatstvo: Poribljen sa 800 kilograma šarana, upućen apel ribolovcima (VIDEO)
Copyright Foto: JVP „Vode Vojvodine“

Čak 800 kilograma jednogodišnje mlađi šarana pušteno je danas u Dunav na potezu kod Sremskih Karlovaca u okviru redovne godišnje akcije poribljavanja koju organizuje JVP “Vode Vojvodine”.

Današnjoj akciji poribljavanja prisustvovao je i v.d. direktora JVP „Vode Vojvodine“ Srđan Kružević.

On je tom prilikom najavio da će u narednom periodu biti pojačan nadzor ribočuvara JVP „Vode Vojvodine“, odlučniju borbu sa ribokradicama, ali i novi pristup u očuvanju ribljeg fonda jer je tendencija da se on dodatno obogati većom količinim riblje mlađi.

Pročitajte još:

– Danas ste prisustvovali poribljavanju reke Dunav na potezu kod Sremskih Karlovaca. To je najveće poribljavanje u toku ove naše akcije. Apelujem na Udruženje ribolovaca i svih onih kojima je stalo do ribljeg fonda da nam pomognu u očuvanju ove mlađi koja će da se razvije u ribu koja će sama da se mresti – rekao je Kružević.

Takođe je rekao i da je u planu zabrana privrednog riblova na prirodnim mrestilištima, na delu Dunava kojim upravlja JVP „Vode Vojvodine“, kako bi se divljoj ribi iz Dunava omogućilo prirodno mrešćenje.

Ova akcija će trajati još narednih nekoliko dana, a biće sprovedena na 20 lokacija na kanalima Hidrosistema Dunav Tisa Dunav, zatim na delu Dunava koji je u nadležnosti preduzeća, na vodotoku Krivaja, kao i na zaštićenim prirodnim dobrima Jegrička i Beljanska bara. Ukupno će biti pušteno oko 14 tona jednogodišnje mlađi šarana.

Osim radnika JVP „Vode Vojvodine“ poribljavanju su prisustvovale i nadležne inspekcijske službe, kao i predstavnici lokalnih ribolovačkih udruženja.

Ovakve akcije doprinose poboljšanju kvaliteta ribljeg fonda, na veliku radost pecaroša i svih ljubitelja prirode.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike