Vakcinacija "radi": Nemci očekuju snažan uzlet industrije

13.04.2021

07:06 >> 10:57

0

Nemački industrijalci optimistični povodom efekata vakcinacije na privredu

Vakcinacija "radi": Nemci očekuju snažan uzlet industrije
Copyright Bernd Scheumann/Pixabay

Nemački sektor industrije očekuje da će ove godine biti u znatno boljoj poziciji nego u pandemijskoj 2020. saopštilo je Udruženje nemačke industrije (BDI), izdvajajući među ključnim faktorima za takvu procenu brže vakcinisanje građana.

Nemačka se zbog korone zadužuje 650 milijardi evra

Nemačka savezna država, pokrajine i opštine će se, u borbi protiv korona virusa, zadužiti za 650 milijardi evra, pokazuje aktuelna studija Instituta nemačke privrede (IW).

– U zavisnosti šta će se dogoditi narednih nedelja i meseci ta brojka bi mogla biti i veća -, kaže direktor IW, Mihael Hiter.

– Proizvodnja bi trebalo da snažno poraste, za osam odsto u odnosu na prošlu godinu – poručio je direktor BDI Zigfrid Rusvurm.

Mnoge kompanije već od početka godine primaju znatno više narudžbina, istakao je Rusvurm prilikom otvaranja virtualnog Sajma industrije u Hanoveru, prenosi Hina.

Pročitajte još:

Nemačka privreda bi, prema njegovim očekivanjima, trebalo da ostvari porast od tri odsto u 2021. godini pod uslovom da ograničenja uvedena zbog pandemije korona virusa budu postepeno ukinuta do početka jeseni.

BDI zastupa interese 40 udruženja koja obuhvataju više od 100.000 kompanija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike