Loše održavanje: Avioni „Er Montenegro“ nisu spremni za let

17.04.2021

07:26

0

Tokom inspekcijskog pregleda Agencija za civilno vazduhoplovstvo (ACV) konstatovala je nepravilnosti u pogledu održavanja svih aviona iz flote Montenegro erlaj

Loše održavanje: Avioni „Er Montenegro“ nisu spremni za let
Copyright Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic)

Inspekcijski pregled Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV) utvrdio je i da za letove nisu spremna ni dva aviona koja su u međuvremenu prešla u vlasništvo nove aviokompanije „To Montenegro“, koja bi trebalo da leti pod nazivon „Er Montenegro“, saopšteno je podgoričkoj „Pobjedi“ iz ACV.

Inspekcijski nadzor flote obavljen je sredinom marta, prenosi portal RTCG.

– Na osnovu konstatovanih nepravilnosti, doneta su rešenja kojima su privremeno ukinuta uverenja o plovidbenosti svih kontrolisanih vazduhoplova, uključujući i avione registarskih oznaka 4O-AOA i 4O-AOB. To znači da su svi kontrolisani avioni trenutno neplovidbeni – kazao je dnevniku direktor Sektora za sigurnost vazdušnog saobraćaja u Agenciji Mileta Nikolić.

On je naveo da je u konkretnom slučaju inspekcija realizovana na osnovu inicijative lica koje je podnelo prijavu u pogledu pitanja održavanja vazduhoplova u sklopu flote „Montenegro erlajnza“.

„Dnevne novine“ su pisale da je direktor za tehničko održavanje vazduhoplova u „Montenegro erlajnsu“, Ivan Petrović, podneo ostavku na tu funkciju 9. marta i u njoj odbacio odgovornost za buduće stanje aviona bivše nacionalne avio-kompanije, a koje će koristiti novo preduzeće.

Pročitajte još:

Petrović je dostavio ostavku v.d. direktora i rukovodiocu odgovornom za bezbednost saobraćaja Nikoli Vukeliću.

Agencija za civilno vazduhoplovstvo obavila je inspekcijski nadzor u MA i konstatovala nepravilnosti u održavanju aviona ali, ističu zaposleni u „Montenegro erlajnzu“, propustila je da konstatuje da je direktor za tehničko održavanje vazduhoplova podneo ostavku.

Prema njihovim rečima, radovi oko aviona, bez definisane odgovornosti, izuzetno su opasni a nekoordinisane i neorganizovane akcije, kako bi avioni bili spremni za poletanje u nerealno kratkom roku, izuzetno su riskantne.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Pobjeda

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike