"Huavej" postao komercijalni korisnik Državnog data centra u Kragujevcu

08.12.2020

13:15

0

Ugovor su potpisali generalni direktor kompanije Huavej u Srbiji Čan Čan i direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović

"Huavej" postao komercijalni korisnik Državnog data centra u Kragujevcu
Copyright Foto: Promo/Kancelarija za IT

Kancelarija za IT i eUpravu i kompanija “Huavej” potpisali su Ugovor o smeštanju opreme kojim ova IKT kompanija postaje još jedan komercijalni korisnik Državnog data centra u Kragujevcu.

Ugovor su potpisali generalni direktor kompanije “Huavej” u Srbiji Čan Čan i direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović.

– Ovaj ugovor predstavlja dokaz koliko jedna od vodećih svetskih IKT kompanija kao što je “Huavej” veruje u Srbiju, u to da smo pouzdani, bezbedni, da imamo data centar koji ispunjava najviše tehničke i bezbednosne standarde, kao i edukovane stručnjake koji mogu da upravljaju data centrom – istakao je Jovanović.

On je naglasio da je ovo samo prvi korak i da veruje da će tokom naredne godine “Huavej” proširiti količinu opreme i podataka koje čuva u Srbiji i da će odatle pružati što veći broj IKT usluga zemljama regiona i cele Evrope.

Čan Čan je naglasio da će ova kompanija investirati još više u ovakve projekte.

Pročitajte još: Rad za ajfon: U Moldaviji 85 dana, u Srbiji “samo“ 48

– Izuzetno nam je drago što smo deo ovog projekta. U data centru biće smešteni najsavremeniji računarski sistemi visokih performansi zajedno sa softverskom platformom za veštačku inteligenciju kompanije “Huavej” – poručio je generalni direktor “Huaveja”.

Ova kompanija otvorila je u Beogradu tokom septembra centar za inovacije i digitalni razvoj.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike