Odlične vesti: Rast Srbije u prvom kvartalu mnogo veći od očekivanog!

30.04.2021

13:49

0

Predsednik Srbije istakao je danas da ima izvanredne vesti i da je ostvareno mnogo više od onoga što je planirano

Odlične vesti: Rast Srbije u prvom kvartalu mnogo veći od očekivanog!
Copyright 24sedam/Pixabay

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je Srbija u prvom kvartalu ostvarila rast veći od plus jedan odsto i zahvalio građanima što su doprineli ovakvom ekonomskom uspehu.

Vučić se obratio građanima video porukom na instagram nalogu “budućnostsrbijeav”, navodeći da ima izvanredne vesti i da je ostvareno mnogo više od onoga što je planirano.

– Poštovani građani Srbije, hoću da vas obavestim da smo planirali da stopa rasta u prvom kvartalu ove godine bude minus 1,30 odsto, jer smo imali strahovito visoku bazu od plus 5,2 odsto u prvom kvartalu prošle godine, da bismo na kraju ove godine uspeli da dostignemo stopu od 6 odsto – naveo je predsednik.

On je dodao da je u prvom kvartalu Srbija ostvarila rast više od plus jedan, i da je to enormna razlika u odnosu na ono što smo očekivali.

Pročitajte još

– Na primer, Nemačka je očekivala minus 1,5, a ima minus 1,7, i nisu zadovoljni. Srbija ide strahovitom brzinom napred, zahvaljujući vama narode, i građanima Srbije, a ako budemo imali 11 odsto u drugom kvartalu, a planirano je 10 odsto, bićemo šampioni u Evropi po stopi rasta – istakao je Vučić.

Kako je zaključio, sve je to moguće “samo ako nam pomognete, ako se vakcinišemo i ako se vratimo poslu i radu”.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike