Država spremna i da poveća udeo vlasništva u "Er Srbiji"

09.12.2020

15:10 >> 15:26

0

Ako bude potrebno, mi ćemo i dokapitalizovati nacionalnu avio-kompaniju, poručuje predsednik Aleksandar Vučić

Država spremna i da poveća udeo vlasništva u "Er Srbiji"
Copyright Instagram@deltaindiadelta

Ne razumem zašto je problem kad Srbija pomaže svoju avio-kompaniju u korona krizi, a nije kad to čini Nemačka i spasava “Lufthanzu” – kaže predsednik Aleksandar Vučić, i poručuje da će država ne samo pomoći “Er Srbiji” u ovim kriznim vremenima, već, ako bude potrebno, i dokapitalizovati nacionalnu avio-kompaniju.

– Što se tiče “Er Srbije”, ne samo da će da opstane, nego ćemo imati dovoljno snage i znanja, ako bude potrebno, da mi dokapitalizujemo i preuzmemo veći procenat vlasništva. To nije nikakav problem. “Er Srbija” će biti uspešna avio-kompanija i ponos Srbije na svakom mestu u svetu – istakao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

U “Er Srbiji” 51 odsto je vlasnik država, a 49 odsto kompanija “Etihad” iz UAE.

– Zamislite da smo mi rekli da ćemo da otpustimo 1. 000 ljudi. I mi ćemo morati da podnesemo neki plan restrukturiranja, pošto smo pod direktnom kontrolom EK za državnu pomoć – naveo je Vučić.

On je istakao da će Srbija uraditi samo ono što rade i druge evropske zemlje po pitanju državne pomoći svojoj avio-kompaniji. Predsednik navodi da je “Er Srbija” bolja od drugih avio-kompanija u regionu i da jedina u regionu ima direktan let za Njujork.

Pročitajte još: UTAS: Ako vam otkažu putovanje, novac nećete dobiti nazad

Kako je naveo, “Er Srbija” je dobila najboje uslove na jednom od najprestižnijih aerodroma, “Džon F. Kenedi” u Njujorku, novu poziciju, i to zahvaljujući uspešnom pregovaranju. On je naglasio i da je to što Srbija leti za Njujork i koristi taj aerodrom velika reklama za našu zemlju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike