Uranak na moru: Crnogorci konačno trljaju ruke, nadaju se boljoj sezoni

03.05.2021

09:22 >> 14:01

0

Autor: G.M.Š.

Izvor: Pobjeda

Hoteli na Crnogorskom primorju popunjeni za praznik i do 60 odsto a za ovu sezonu se nadaju polovini one iz 2019.

Uranak na moru: Crnogorci konačno trljaju ruke, nadaju se boljoj sezoni
Profimedia

Nakon što je, zbog pandemije korona virusa, crnogorsko primorje duži period bilo bez gostiju, praznici su popunili hotele, a ugostitelji su više nego zadovoljni, piše „Pobjeda“.

Na Budvanskoj rivijeri trenutno boravi 6.000 gostiju, saopšteno je iz Turističke organizacije Budva. Prema grubim procenama hoteli su popunjeni i do 60 odsto, dok su lokali dupke puni.

Ivana Rebić iz Turističke organizacije Budve izjavila je da je 4.500 gostiju smešteno u budvanskim hotelima, a 1.500 u privatnom smeštaju.

– Najviše gostiju je pristiglo iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Turske, Ukrajine i Rusije – rekla je Rebić.

Očekuju bolju letnju sezonu

Proces vakcinacije u regionu i svetu daje nadu turističkim organizacijama, hotelijerima i ugostiteljima u Crnoj Gori da će predstojeća letnja sezona biti bolja od prošlogodišnje, a očekivanja su da će ove godine imati 50 odsto prometa od onog koji je ostvaren rekordne 2019. godine.

Između ostalog, bolju turističku sezonu očekuje i zbog činjenice da je turistima iz Srbije omogućen slobodan dolazak u Crnu Goru, bez PCR testa ili potvrde o vakcinaciji.

Pročitajte još:

“Crna Gora dočekuje turiste iz Srbije raširenih ruku”, kaže predsednik Opštine Bar Dušan Raičević.

Direktorka Nacionalne Turističke organizacije Crne Gore, Ana Tripković-Marković, kaže da je aviosaobraćaj sa Srbijom dobro uspostavljen, a da će biti još više letova kada novoosnovana crnogorska aviokompanija počne sa letovima u junu.

Ističe i da je od privrednika i turističkih organizacija dobila uveravanje da će za ovu sezonu ostaviti cene na nivou koje su bile tokom 2020. godine i dodala da je reč o sniženim cenama u odnosu na godine pre korone.

– Očekujem da će cenovna politika u Crnoj Gori biti u skladu sa globalnom situacijom – kaže direktorka Nacionalne TO.

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti