Momirović: Aerodrom Trebinje je strateški projekat Srbije i Republike Srpske

13.12.2020

12:15

0

Država je povukla dobre mere u trenucima krize i nije zakasnila ni u jednoj reakciji, kaže ministar saobraćaja

Momirović: Aerodrom Trebinje je strateški projekat Srbije i Republike Srpske
Copyright Tanjug/ Dragan Kujundzić

Izgradnjom putne infrastrukture održava se makro-ekonomska stabilnost Srbije, kaže ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i dodaje da imamo povoljne ekonomske rezultate, jer je država povukla dobre mere u trenucima krize i nije zakasnila ni u jednoj reakciji.

Momirović je za sledeću godinu najavio investicije u aerodrom Trebinje, što je strateški projekat Srbije i Republike Srpske.

– Ne napuštamo Republiku Srpsku u ovo teško vreme, nastavljamo investicije i držimo se zajedno – rekao je Momirović za Pink i dodao da je to deo našeg strateškog opredeljenja da ceo region vežemo za sebe.

– Srbija je centar regiona. Mnogo se razvila u poslednjih nekoliko godina. Želimo da ceo region bude deo ekonomske eksplanzije. Ne možemo bez regiona. Usmereni smo jedni na druge – istakao je on.

Momirović je dodao da se infrastrukturni projekti sada sprovode zahvaljujući fiskalnoj konsolidaciji koja je napravljena ranije.

– Moramo biti objektivni. Sada sam u prilici da komuniciram sa predstavnicima MMF, Svetske banke i vidim kako oni gledaju na fiskalnu konsolidaciju, na ekonomsku rekonstrukciju budžeta. Postali smo dobar primer za druge zemlje – istakao je ministar.

Pročitajte još: Uskoro posebna ponuda za zdravstvene radnike: Krediti po izuzetnim uslovima za srpske medicinare!

Prema njegovim recima, Srbija se opredelila za velike investicije u infrastrukturu i radi ono što je decenijama stajalo. Kako je dodao, kašnjenja u radovima neće biti dozvoljena jer su građani Srbije to platili.

Kako je naveo, vrlo brzo ljudi neće moći da prepoznaju Srbiju u smislu železničke infrastrukture. On je podsetio da je obnovljena pruga do Valjeva, te da se radi na brzoj pruzi do Novog Sada u sklopu korodora Beograd – Budimpešta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike