Šta se događa s Boingom: Glavni strateg iznenada dao ostavku

22.06.2021

07:58 >> 07:59

0

Američki proizvođač aviona Boing je saopštio da je veteran lobista i strateg poslovne politike Tim Kiting dao ostavku

Šta se događa s Boingom: Glavni strateg iznenada dao ostavku
Copyright Tanjug/AP Photo/Elaine Thompson

Kiting, stručnjak koji je pomogao proizvođaču aviona da prebrodi najgoru krizu ikada nakon dve fatalne nesreće aviona „737 MAX“, napustio kompaniju „ne navodeći razloge za to“.

Ova informacija je potvrđena u internom dopisu glavnog izvršnog direktora „Boinga“, Dejva Kalhuna, upućenom državnim operativnim službenicima i saopštenju za medije, u kojem se navodi da se sada traži neko ko bi trajno zamenio Kitinga, ali se ne iznose nikakva objašnjenja ili dodatni detalji koji su razlog ovog naglog odlaska, prenosi Rojters.

Glavni direktor za strategiju kompanije, Mark Alen, preuzeće Kitingovu funkciju dok se ne nađe trajna zamena, poručio je Kalhun.

Američki proizvođač aviona se našao pod intenzivnim nadzorom zakonodavaca i regulatora nakon dva tragična pada njegovih letelica „737 MAX“ 2018. i 2019. godine, nakon kojih je kompanija ušla u najgoru krizu ikada, avioni su prizemljeni a fabrika privremeno zatvorena zbog nedostatka narudžbi.

Pročitajte još

Ni u Kalhunovom dopisu niti u „Boingovom“ saopštenju za medije ne pominju se Kitingove zasluge ili zahvalnost za doprinos kompaniji, što je neuobičajen propust koji je pokrenuo pitanje o okolnostima njegovog odlaska, navodi Rojters.

„Boing“ je takođe uklonio Kitingov profil sa svoje veb stranice. Portparol kompanije odbio je naknadni komentar povrh saopštenja za javnost.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike