Pirotski Tigar smislio kako da se spasi od bankrota

26.06.2021

08:47 >> 08:48

0

U velikom gumarskom proizvođaču uvojen Unapred pripremljen plan reorganizacije

Pirotski Tigar smislio kako da se spasi od bankrota
Copyright Ministarka privrede Anđelka Atanasković u fabrici "Tigar AD" u Pirotu; FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO PRIVREDE/ ANA DJOKIC

U Privrednom sudu u Nišu danas je usvojen Unapred pripremljen plan reorganizacije (UPPR) kompanije „Tigar“ iz Pirota. UPPR je širokoprihvaćeno rešenje da firma ne bi išla u stečaj, i bila pod prinudnom upravom što se u Srbiji u načelu završava bankrotom.

U saopštenju se navodi da je “‘Tigar‘ od danas korak bliže boljem i stabilnijem poslovanju, ali i konačnom rešavanju problema dugova iz prethodnog perioda”.

– Usvajanje novog UPPR-a koji će uz rasterećenje dugova garantovati dobru finansijsku stabilnost od izuzetne je važnosti za dalje uspešno poslovanje kompanije „Tigar“ koja je zahvaljujući podršci države, dobroj poslovnoj politici i vrednom radu radnika uspela ne samo da opstane već i potvrdi svoj značaj tržištu s obzirom da se 80 posto proizvodnje realizuje na inostranom tržištu – navodi se u saopštenju.

Dodaje da se da u ovom momentu „Tigar“ upošljava 1.200 radnika, proizvodnja se odvija u tri smene u punom kapacitetu, uz redovnu isplatu zarada.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike