Vučić: Očekujemo rast u drugom kvartalu od 13 odsto

28.06.2021

11:17

0

Autor: S. G.

Predsednik je objasnio da bi to vodilo ka značajnom povećanju plata i penzija, a bio bi i ogroman uspeh koji bi našu zemlju svrstao među prva tri mesta na t

Vučić: Očekujemo rast u drugom kvartalu od 13 odsto
TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/bs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da danas očekuje preliminarne podatke o stopi rasta za drugi kvartal, gde se nadamo rastu od 13 odsto.

– Danas očekujemo preliminarne podatke o stopi rasta za drugi kvartal pre svega industrijske proizvodnje, na osnovu te stope možemo zaključiti sve druge parmetre. Nadamo se u drugom kvartalu stopi rasta od 13 odsto, što bi vodilo ka rastu od 6,5 do sedam odsto do kraja godine – objasnio je on na konferenciji za medije posle svečane sednice Vlade Srbije u Kruševcu.

To bi, kaže, vodilo ka značajnom povećanju plata i penzija, a bio bi i ogroman uspeh koji bi našu zemlju svrstao među prva tri mesta na tlu Evrope.

Predsednik je preneo da je na sednici razgovarano o tome kako država može da ojača ono što ima u posebnim siromašnim sredinama kao što su Bosilegrad, Blace, i druga mesta

– Razgovarali smo kako da pomognemo najudaljenijim opštinama koje nemaju mogućnost da pronađu investitiora. Nemaju autoput. Želimo da pomognemo ljudima da dobiju drugu platu u kući kroz dodatno zapošljavanje – objasnio je on.

Vučić je istakao da vlada želi da popravi i infrastrukturu na istoku Srbije, te izrazio uverenje da će biti devet autoputeva i brzih saobraćajnica u izgradnji do kraja godine.

Govoreći o putu Požarevac-Veliko Gradište rekao je da je razgovarano da se grade sigurne plaže za kupače, i sve drugo kako bi se doveli turisti kojima bi predstavili najlepšu atrakciju, a to je Dunav koji je najlepši kroz našu zemlju.

Pročitajte još

Isto tako bilo je razgovora o daljem snaženju vojske, policije, pre svega u smislu opreme, oružja i volje za nastavkom borbe protivkriminala i korupcije.

Takođe, dodao je, bilo je reči o Zelenoj agendi, i to ne zato što je postala popularna, već kako bi se pokazalo građanima šta realno može da se uradi u narednom periodu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug