Predsednik Vučić u Kruševcu: "Osnovne vrednosti našeg naroda treba da budu sloboda, nezavisnost, samostalnost!"

28.06.2021

09:00 >> 16:24

0

Autor: J.B.O.

Nakon polaganja venaca na Spomenik kosovskim junacima zakazana je sednica Vlade Republike Srbije u ovom gradu

Predsednik Vučić u Kruševcu: "Osnovne vrednosti našeg naroda treba da budu sloboda, nezavisnost, samostalnost!"
Copyright Aleksandar Vučić/Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u poseti Kruševcu i Kragujevcu. Odlazak u Kruševac je planiran povodom Vidovdana i 650 godina od osnivanja srednjevekovne srpske prestonice.

Predsednik je u prepodnevnim časovima položio venac na Spomenik kosovskim junacima u  Kruševcu.

Nakon sednice Vlade Srbije koja je održana u 9.30 sati u Kruševcu javnosti su se obratili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić.

Predsednik je obišao i Dijanostički centar u Kruševcu, koji je rekonsruisan.

12.10 – Predsednik Aleksandar Vučić prisustvuje otvaranju Fondacije za srpski narod i državu u Obilićevoj ulici u Kruševcu, nekadašnjem sedištu SNS u ovom gradu.

11.20 – Predsednik obilazi rekonstruisani Dijagnostički centar u Kruševcu. Porazgovarao je sa medicinskim radnicima koji su bili na svom radnom mestu.

Dijgnosti centar je sređen prvi put nakon 1980. godine, kada je i počeo sa radom u krugu Opšte bolnice Kruševac. Temeljno je rekonstruisan i obnovljen radiološki i najvažniji segment Dijagnostičkog centra koji zauzima 450 kvadrata, u šta je Klub privrednika Kruševca uložio značajna sredstva. Nabavljen je i 64. slajsni skener i rengen, a Vučić je potvrdio i da će pristići i magnentna rezonanca prva u državnoj praksi u Kruševcu.

10.47 – U avgustu mesecu će devet godina kako svakoga dana slušam ne uvrede, ne klavete, nego… Zato što noćima nisam spavao, nego sam se borio za Kosovo i Metohiju… Te brat ti je veleposednik u Vojvodini, te sin ti je kriminalac. Ćutao sam na sve, nikada nijednom detetu nisam rekao ništa slično. Govorili su o tome kako je Vučić tukao ženu, ja nikada nisam tukao ženu, a to su mi govorili oni koji su tukli ne samo žene, nego i njihove očeve – kaže predsednik Srbije.

– Slušam kako će naše porodice da odgovaraju, kako će i moj Vukan da odgovara. Sve prepisuju od Milovana Brkića. Nisu ništa znali da urade za Srbiju, već samo za sebe i sada kada su preterali sa tim, i počeli da prete svima na društvenim mrežama. Ani Brnabić su rekli da je glupača i kokoška, a svi su ćutali i iz Vlade i iz medija – rekao je Vučić i dodao da je zbog toga rekao da mogu njega da tuku, ali da ne diraju žene.

– Stojim mirno, niko me ni milimetar pomerio nije. Nismo mogli ni da me linčuju niti da urade bilo šta drugo – rekao je predsednik.

Vučić je rekao da bi skočio da se bije sa svakim ko bi digao ruku na ženu, dok oni snimaju i slikaju kada vide takvo nešto.

– Pustio sam ih da vrište i pričaju šta hoće, ali nisam ustupio ni za pedalj. Pozvani su bili samo da me linčuju, ja neću nikoga da bijem. Moje je da čuvam čast i obraz svake kuće – rekao je Vučić.

– Priznajem, pogrešio sam što sam Jeremića nazvao devojčicom, ali to mi zameraju oni čiji je šef prebio bivšu ženu – dodao je predsednik.

– Neću da dozvolim da mi neko zbog svojih hirova preti najboljim, nazivate Anu glupačom… Devet godina mi niste našli nijednu psovku. Kriv sam i spreman za sud naroda i svoje političke partije – zaključio je Vučić.

Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

10.46 – Aljbin Kurti za stolicu u Ujedinjenim nacijama, govori kao o nečem normalnom… Danas je Vidovdan, vreme za pogled ka kosovskim junacima – kazao je Vučić.

10.43 – Nadamo se da drugi kvartal možemo da završimo stopom rasta većom od 13 odsto, to bi značilo značajno povećanje plata i penzija – rekao je predsednik.

10.41 – Moramo dodatno da pomognemo nerazvijenim opštinama. Razgovarali smo kako da popravimo infrastrukturu na istoku Srbije, da idemo sa izgradnjom puta Požarevac – Gradište – Golubac. Razgovarali smo i o daljem snaženju naše vojske i policije – dodaje Vučić.

10.38 – Ono što osnovne vrednosti našeg naroda treba da budu to su sloboda, nezavisnost, samostalnost. Zato sam ponosan na činjenicu da je Srbija došla do toga da možemo da vodimo danas racionalnu politiku, i to da je vodimo mi, građani Srbije, a ne strani centri moći. Niko ne možemo bolje od nas da zna šta je najbolje za interese srpskog naroda – kazao je Vučić.

– Ja sam u Kruševac dolazio desetinam puta, i ja danas ne mogu da ga prepoznam. Zadovoljan sam što je tako. Moja molba je danas usmerena ka Brusu, Ćićevcu… drugim gradovima Rasinskog okruga – rekao je predsednik.

10.37 – Nakon premijerke, građanima Srbije se obratio i predsednik Aleksandar Vučić.

10.35 – Drago mi je što smo danas svi zajedno u Kruševcu. Osećam se ponosno i posebno što sam kao predsednica Vlade zajedno sa predsednikom ovde u Kruševcu. Za Kruševac i Rasinski okrug uradili smo mnogo. Gradonačelnica je zamolila za otvaranje još jedne fabrike. Otvorili smo preko 3000 radnih mesta u Kruševcu, od 2012. godine, tačno 3.262 radna mesta i uložili oko 300 miliona evra investicija koja su došla u Kruševac. Potrebna je još jedna kako bi rešili potpuno nezaposlenost u Kruševcu – kazala je premijerka Ana Brnabić.

10.30 – Završena sednica Vlade Republike Srbije. O temama razgovora između ministara javnost obaveštava premiijerka Ana Brnabić.

09.30 –  Sednica Vlade Srbije, koja se danas održava u Kruševcu, počela je. Sednici prisustvuje, pored premijerke i ministara, i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Tanjug/Rade Prelić

09.15 – Živeo Kruševac, živela Srbija – završio je predsednik Vučić.

09.13 – Nadamo se generaciji dece koja nikada neće ratovati. Moramo da stvorimo generacije rasta, generacije rada – poručio je predsednik.

09.06 – Danas je Vidovdan, kažu, dan na koji se sve vidi, dan na koji prepoznate ko je vera a ko nevera – rekao je Vučić.

TANJUG/ RADE PRELIC/bs

– Danas sam posebno srećan što se danas nalazimo u Kruševcu, Lazarevom gradu. Vi ovde danas na poseban način pokazujete kako možemo da se sećamo naših kosovskih korena. Mi danas slavimo Vidovdan kao pobednici, kao slobodni i ponosni ljudi. Srbija koju su hrteli da ubiju i zatru, ne samo da nije umrla, Srbija danas snaži i jača svakog dana. Srbija je slobodna i slobodarska zemlja, u njoj niko ne odlučuje nego njeni građani. Retke su zeljme koje moju time da se pohvale – istakao je.

– I kada su mislili da su pokorili Srbiju, nisu! Jer srpski duh je nepokolebiv. Srbija koju su hteli da zatru 1389. hteli da ubiju ne samo da nije umrla nego je i mnogo puta posle toga rađana – kazao je predsednik Srbije.

09.02 – Vučić položio venac na Spomenik kosovskim junacima.

TANJUG/ RADE PRELIC/bs

08.00 – Svetom arhijerejskom liturgujom otpočelo je obeležavanje Vidovdana u Kruševcu, gde se danas slavi i 650 godina od osnivanja grada. U nekada dvorskoj crkvi iz 14. veka, koju je knez Lazar Hrebeljanović(1329.-1389.) podigao u znak blagodarnosti na rođenju sina despota Stefana Lazarevića, njegovo Preosveštenstvo Episkop kruševački Gospodin David služio je liturgiju sa arhijerejima i sveštenstvom.

Nakon polaganja venaca na Spomenik kosovskim junacima zakazana je sednica Vlade Republike Srbije u ovom gradu. Vučić će se posle nje obratiti građanima.

Posebna sednica Vlade Srbije, kojoj će prisustvovati i predsednik Republike Aleksandar Vučić, biće održana danas u Kruševcu povodom obeležavanja 650 godina od osnivanja tog grada.

Kako je saopšteno na sajtu Vlade Srbije planirano je da se u 9.30 časova održi sednica u zgradi Gradske uprave, u Gazimestanskoj 1.

Oko 11 časova će obići rekonstruisani  Dijagnostički centar u Kruševcu.

Fondacija za srpski narod i državu saopštila je da će danas na svečanosti povodom otvaranja njene kancelarije u Kruševcu kojoj će u 11.30 prisustvovati i predsednik Vučić.

Pročitajte još:

Predsednik zatim ide u Kragujevac gde će prisustvovati prikazu naoružanja i vojne opreme domaće odbrambene industrije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike