Para na paru: Sportisti i pevači ulažu u novi biznis, niču hoteli i apartmani na srpskim planinama

10.07.2021

06:45 >> 10:48

0

Poslednjih godina sve više košarkaša i tenisera, kao i estradnih umetnika, ulazi u biznis s nekretninama u Srbiji

Para na paru: Sportisti i pevači ulažu u novi biznis, niču hoteli i apartmani na srpskim planinama
Copyright ATA/24sedam

Proslavljeni sportisti, najčešće košarkaši i teniseri, ali i sve više estradnih umetnika koji su uveliko stekli slavu u svom poslu, krenuli su u sopstveni biznis! I to onaj koji spaja turizam i ugostiteljstvo.

Tako su na Zlatiboru, Tari i Divčibarama, ali i u ponekoj banji, počeli da niču, ili su u planu, velelepni hotelski i apartmanski kompleksi. A njihovi vlasnici već su napravili i računicu, odnosno koliko će od novog biznisa profitirati…

Saša Matić voli Taru

Pevač Saša Matić je zajedno sa svojim menadžerom Markom Maksimovićem ušao u građevinski biznis na Tari. Poslovni partneri, ali i prijatelji, odlučili su se za izgradnju luksuznog objekta na ovoj popularnoj planini, a prema fotografijama do kojih smo došli, reč je o četvorospratnoj planinskoj zgradi.

Kompleks koji gradi Saša Matić na Tari; Promo

– Sale i ja smo napravili lep kompleks, koji sadrži 30 luksuznih apartmana, i prodali smo ga. Objekat je još u izgradnji – rekao je Maksimović za 24sedam.

Peković pikirao Titovu vilu

A na susednom Zlatiboru sreću u biznisu potražilo je nekoliko poznatih i sportista i pevača. Proslavljeni košarkaš Nikola Peković je, prema pisanju medija, nedavno kupio vilu Josipa Broza Tita na Zlatiboru.

Vila na Zlatiboru koja je pripadala Josipu Brozu; Printscreen/Youtube

Naime, on planira da ovaj kompleks kompletno renovira i pretvori u muzej, ali i da na imanju od oko dva hektara izgradi apartmanski kompleks. U ceo ovaj biznis Peković će uložiti, kako se navodi, oko 15 miliona evra.

Nikola Peković; MN Press

Prema pisanju medija, radovi na ovom delu Zlatibora su počeli, a u toku je dobijanje neophodne saglasnosti Zavoda za zaštitu spomenika kulture iz Kraljeva, jer Titova vila predstavlja kulturno dobro.

Brena i Boba ugostitelji na Zlatiboru

Ova planina bila je zanimljiva i bračnom paru, Lepoj Breni i Bobi, koji su tu otvorili restoran, pa je i to razlog njhovog čestog boravka na Zlatiboru. Oni su prošle godine u junu kompletno renovirali svoj ugostiteljski objekat, i u to su, prema pisanju medija, uložili oko 100.000 evra.

Antonio Ahel/ATAImages

Dvospratni restoran nalazi se u centru Zlatibora, a radovi na adaptacija trajali su dan i noć. Brena i Boba su, inače, stvorili pravu poslovnu imperiju. Pre dve godine su zajedno sa Sašom Popovićem prodali ostatak od 49 procenata „Grand produkcije“ kompaniji „Junajted medija“, koja je 2014. već kupila paket akcija od 51 odsto. Na tom biznisu su zaradili još 15 miliona evra.

Ana Ivanović u Vrnjačkoj Banji

Zanimljivo je i da se pre nekoliko dana otkrilo da Živojinovići šire biznis, doduše na čelu sa snajom Aleksandrom Prijović. Ona je u dogovoru sa Brenom i Bobom odlučila da kupi kompleks u izgradnji na Zlatiboru, koji će kasnije da izdaje. S obzirom na to da pevačica često nastupa na ovom mestu, kao i da njeni svekar i svekrva drže tu kafanu, odlučili su se da u budućnosti imaju i sopstveni smeštaj od kog će zarađivati. Prijovićeva je i potvrdila da namerava da ulaže u nekretnine, ali i proširi biznis.

– Planiram da kupujem nekretnine u budućnosti. Treba ulagati i misliti na sutra. Sve je još u pregovorima, ali je tačno da ima nekoliko apartmana koji mi se zaista sviđaju. Srbija je generalno prelepa, a ja volim Zlatibor, i kad god mogu, dođem sa porodicom na odmor, a često tamo i nastupam – rekla je Aleksandra za “Informer”.

Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger, Profimedia

Bivša teniserka Ana Ivanović i njen suprug Bastijan Švajnštajger kupili su nedavno apartman u Vrnjačkoj Banji i, kako pišu domaći mediji, za njega dali čak 440.000 evra. Cena ne čudi, ako se zna da se prostire na čak 160 kvadrata i da se nalazi na poslednjem, sedmom spratu zgrade.

Apartman će imati i kompletne spa sadžaje za opuštanje, a na krovu će biti i helidrom. Radovi su u toku, a planirano je da sve bude završeno do maja sledeće godine. Oni su dogovorili da na leto 2022. godine uđu u kompletno opremljen stan.

Miloš Teodosić; MN Press

Jedan od prvih koji je vrlo ambiciozno ušao u biznis u turizmu je i proslavljeni košarkaš Miloš Teodosić. On je pre dve godine otvorio luksuzan hotel „Crni vrh“ na Divčibarama.

Hotel “Crni vrh” na Divčibarama; Promo

Celokupan kompleks prostire se na 2,2 hektara zemljišta. Hotel, u kojem je zaposleno 80 radnika, sadrži velnes i spa centar opremljen zatvorenim bazenom, biosaunom, parnim kupatilom, teretanom, džakuzijem, a poseduje restoran, bar i loundž-bar, kao i igraonicu za decu.

Pročitajte još

U okviru hotela nalazi se i kongresna sala sa kapacitetom od 350 mesta.

Izgradnja hotelskog kompleksa, koji će doprineti i razvoju turizma u ovom delu zapadne Srbije, trajala je manje od dve godine, a u ceo projekat je, prema navodima medija, uloženo oko osam miliona evra.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike