Dostupna čak 83 obrazovna profila: Prijavljivanje poslodavaca za realizaciju dualnog obrazovanja se završava sutra

14.01.2024

13:37

0

Prvi put otkada je dualni model obrazovanja zaživeo u Srbiji, sada je predviđena mogućnost finansijske podrške školama

Dostupna čak 83 obrazovna profila: Prijavljivanje poslodavaca za realizaciju dualnog obrazovanja se završava sutra
Ilustracija - Copyright 24sedam/G.M.Š.

Prijavljivanje poslodavaca za realizaciju dualnog obrazovanja za školsku 2024/25 godinu završava se sutra. Poslodavci se, kako je ranije saopšteno iz Privredne komore Srbije (PKS), mogu prijaviti za neki od 83 obrazovna profila koji su u ponudi za narednu školsku godinu.

Potrebe za učenicima poslodavci iskazuju putem specijalizovanog veb portala dualnog obrazovanja - dualnoobrazovanje.rs.

- Među ponuđenim profilima za koje se prijavljuje na specijalizovanom veb portalu dualnog obrazovanja (portal.dualnoobrazovanje.rs) je i deset novih. Najveća potreba na tržištu rada postoji za vozačima motornih vozila, tehničarima elektronike i automatike, elektrotehničarima za elektroniku na vozilima - rekla je Mirjana Kovačević, rukovodilac Centra za edukaciju i dualno obrazovanje u PKS.

Prvi put otkada je dualni model obrazovanja zaživeo u Srbiji, sada je predviđena mogućnost finansijske podrške školama i privredi na osnovu Uredbe koju donosi Vlada Srbije za svaku školsku godinu.

Kovaćevićeva je podsetila da je u proteklih deset godina dualno obrazovanje u Srbiji omogućilo da 950 kompanija, koje pružaju mesta za izvođenje učenja kroz rad, za oko 16.000 učenika realizuje praktičnu nastavu u 73 obrazovna profila u saradnji sa 186 škola.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike