Vučević sa predstavnicima japanske kompanije "NTT Data" o novim investicijama: Sve više japanskih kompanija posluje na našem tržištu

04.06.2024

16:07

0

Premijer je podvukao da je Srbija zemlja sa odličnom poslovnom klimom, posebno za investicije u oblasti informacionih tehnologija i da je lider regiona u inovativnim tehnologijama i oblasti veštačke inteligencije

Vučević sa predstavnicima japanske kompanije "NTT Data" o novim investicijama: Sve više japanskih kompanija posluje na našem tržištu
Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević sastao se danas sa predstavnicima kompanije "NTT Data" iz Japana i delegacijom Ambasade Japana sa kojima je razgovarao o novim investicijama i mogućnostima za unapređenje saradnje.

Vučević je poručio da potencijal za saradnju sa japanskom IT kompanijom vidi pre svega u okviru Plana "EXPO 2027" i to u oblastima kao što su sajber bezbednost, izgradnja digitalnih platformi i pametnih gradova, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijer je podvukao da je Srbija zemlja sa odličnom poslovnom klimom, posebno za investicije u oblasti informacionih tehnologija i da je lider regiona u inovativnim tehnologijama i oblasti veštačke inteligencije.

Sektor informacionih tehnologija u Srbiji beleži stalni rast poslednjih godina i samim tim postaje jedna od najperspektivnijih i najatraktivnijih privredna grana u Srbiji, naveo je Vučević.

Konstatujući da bilateralna ekonomska saradnja Srbije i Japana sve više dobija na intenzitetu, premijer je naglasio da ga posebno raduje to što su japanski investitori prepoznali prednosti poslovanja u našoj zemlji i da sve veći broj japanskih kompanija posluje na našem tržištu.

Ambasador Japana Akiru Imamura je poručio da kompanija "NTT Data" želi da u okviru Plana "EXPO 2027" razvija pametne gradove koji koriste potencijale tehnologije i inovacija, zajedno sa drugim resursima, kako bi efikasnije promovisali održivi razvoj i, kao krajnji cilj, obezbedili poboljšanje kvaliteta života građana. Imamura je naglasio da je značajan broj japanskih kompanija zainteresovan da posluje u Srbiji, a da je važna stavka na tom putu orijentisanost naše zemlje na oblasti biotehnologije i veštačke inteligencije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike