Sutra kreće izvlačenje! Biće dodeljena prva dva stana u igri "Uzmi račun i pobedi"

10.05.2024

11:50

0

Autor: J. S. J.

Od prošle godine igra je u digitalnom formatu, što znači da učesnici ne šalju koverte sa fiskalnim računima i slipovima, već ih skeniraju putem aplikacije

Sutra kreće izvlačenje! Biće dodeljena prva dva stana u igri "Uzmi račun i pobedi"
Ilustracija - Copyright Profimedia

Prvo izvlačenje u okviru novog kruga nagrade igre „Uzmi račun i pobedi“ biće održano u subotu, 11. maja 2024. godine.

Očekuje se da u subotu budu izvučena dobitnici dva stana u naselju Zemunske kapije u Beogradu.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali je još ranije izjavio da je nagradnim fondom za prvi krug obuhvaćeno 10 stanova u vrednosti od 1,9 miliona evra.

Mali je naglasio da je za Vladu Republike Srbije ova nagradna igra veoma važna jer na taj način direktno sarađuje sa građanima i zajedno sa njima se bori protiv sive ekonomije koja donosi štetu celom društvu.

Printscreen/ TV Prva
 

 

- Ovu nagradnu igru od prošle godine organizujemo u digitalnom formatu, što znači da učesnici ne šalju koverte sa fiskalnim računima i slipovima, već ih skeniraju putem aplikacije ΄Uzmi račun i pobedi΄ koju je izradila Poreska uprava uz podršku NALED-a, Nemačke razvojne saradnje GIZ i Inicijative Bolji način. Aplikacija može besplatno da se preuzme na Google play, Apple i Huawei prodavnicama - naveo je prvi potpredsednik Vlade Srbije na sajtu Ministarstva finansija.

Računi se šalju od 8.aprila

On je podsetio da građani račune putem aplikacije mogu da šalju od 8. aprila, a validni su svi računi koji su izdati u ovoj godini, bez obzira na vrednost.

- Od tada je registrovano čak 406.322 naloga, sa kojih je poslato 41,8 miliona računa i dodeljeno više od 50 miliona jedinstvenih kodova, što je potvrda ogromnog interesovanja građana za ovu nagradnu igru. Sve to pokazuje da su građani prepoznali napore i aktivnosti Vlade Srbije u borbi protiv sive ekonomije - naveo je Siniša Mali.

Ključna novina je to građani koji plaćaju karticom ili instant mogu da udvostruče svoje šanse za dobitak.

Naime, za svako bezgotovinsko plaćanje koje je zabeleženo na računu dobija dodatni kod koji ravnopravno učestvuje u izvlačenjima.

Kako možete da učestvujete

24sedam/Goran Sivački
 

 

 

Svi građani koji žele da učestvuju u novom ciklusu nagradne igre moraju da otvore nalog na aplikaciji „Uzmi račun i pobedi“. Nalozi otvoreni za prethodni ciklus nagradne igre i svi poslati računi iz 2023. su obrisani.

Pravo učešća imaju svi punoletni građani sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji Republike Srbije koji su poslali najmanje jedan fiskalni računi. 

Procedura registracije za učešće u nagradnoj igri je jednostavna. Potrebno je preuzeti aplikaciju i otvoriti korisnički nalog. Neophodno je uneti broj mobilnog telefona, ime i prezime, mesto, adresu i broj lične karte i označiti polja koja potvrđuju da je reč o punoletnoj osobi i da prihvata pravila nagradne igre i politiku privatnosti. Nakon klika na dugme „Registracija“, učesnik će na broj mobilnog telefona dobiti SMS poruku sa kodom koji je potrebno uneti u aplikaciju i završiti kreiranje profila.

Svaki građanin, pored svog, u aplikaciji može da otvori još četiri naloga, primera radi za članove svoje porodice, što olakšava starijim osobama i drugim licima kojima je potrebna pomoć s novim tehnologijama da učestvuju u nagradnoj igri.

Unos računa je moguć skeniranjem QR koda ili ručnim unosom PFR broja i PFR vremena računa. Aplikacija svakom učesniku šalje obaveštenje da li je uspešno uneo račun. Takođe, aplikacija ne dozvoljava unos neispravnih računa, računa izdatih ranijih godina ili unos istog računa više puta.

Takođe, učesnici mogu da ostvare uvid u sve svoje skenirane račune putem aplikacije, tako da ne moraju da čuvaju račune u papiru.

U prvom krugu nagradne igre će biti ukupno pet izvlačenja, tokom kojih će biti dodeljeno deset stanova u Beogradu. Prvo izvlačenje će biti u subotu, 11. maja, a poslednje u subotu, 8. juna 2024. godine. Izvlačenja će tradicionalno biti emitovana uživo na RTS-u, subotom u 18 sati. Svi računi koji su poslati u subotu do 12 časova učestvuju u izvlačenju tog dana – oni računi koji su poslati nakon toga ili koji nisu izvučeni u emisiji, imaju pravo učešća u narednim izvlačenjima.

Srećno!

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike