"Knjaz Miloš" ima samo jednog vlasnika, Česi dokupili do 100%

25.04.2024

09:53

0

Autor: R.B.

"Matoni 1873" je kompletirao vlasništvo nad najpopularnijim srpskim brendom vode

"Knjaz Miloš" ima samo jednog vlasnika, Česi dokupili do 100%
Ilustracija - Copyright Profimedia

"Matoni 1873" (Mattoni), najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od američke kompanije „Pepsiko“ (PepsiCo) manjinski udeo od 46,43% u "Knjaz Milošu" iz Aranđelovca.

Česi su tako postali jedini vlasnik vodećeg proizvođača mineralne vode i energetskih napitaka na tržištu Srbije. Vrednost transakcije je oko 90 miliona evra, objavila je kompanija "Knjaz Miloš".

– Uz snagu "Matoni grupe", sa punim poverenjem u tim i kontinuitet naših dobrih rezultata, nastavljamo da razvijamo "Knjaz Miloš" u jednog od vodećih proizvođača bezalkoholnih napitaka na Zapadnom Balkanu – rekao je generalni direktor srpske firme Marko Stanković.

Vlasnik i predsednik češke grupe Alesandro Paskvale je kazao da će daljim ulaganjem u "Knjaz Miloš" graditi održivu budućnost kompanije, kroz investicije u kvalitetne proizvode, inovacije i kreiranje novih prilika za rast za kompaniju i ljude.

"Mattoni 1873" posluje u osam zemalja, sa 3.400 zaposlenih, ima 11 proizvodnih pogona i 39 brendova. Kompaniju je osnovao 1873. godine Hajnrih Matoni iz Karlovih Vari u Češkoj, a devedesetih godina prošlog veka postala je vlasništvo italijanske porodice Paskvale.

U 2023. na svim tržištima na kojima posluje, ta evropska grupa prodala je gotovo dve milijarde boca, a u Češkoj, Austriji, Bugarskoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini je ekskluzivni proizvođač i distributer "Pepsiko" brendova bezalkoholnih pića.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike