Uskoro po tag uređaj i u Telekom Srbiju

02.04.2024

15:03

0

Autor: R.B.

Telekom Srbije i Putevi Srbije potpisali ugovor kojim će vlasnicima automobila biti omogućeno da uređaje za plaćanje putarine kupuju i u poslovnicama MTS-a

Uskoro po tag uređaj i u Telekom Srbiju
Ilustracija - Copyright Foto:Pixabay

Generalni direktor „Telekoma Srbije“, Vladimir Lučić, i direktor preduzeća „Putevi Srbije“, Zoran Drobnjak, potpisali su danas sporazum o poslovnoj saradnji dva preduzeća kojim će vozačima od 1. juna biti omogućena kupovina tag uređaja za elektronsku naplatu putarine (ELP) u svim „MTS“ poslovnicama širom Srbije.

Takođe, tag će moći da se kupi putem portala www.mts.rs, kao i na „Mtel“ prodajnim mestima u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj.

„Telekom Srbija“ će obezbediti i veb-portal preko kojeg će korisnici moći da registruju, aktiviraju i upravljaju svojim tag uređajima i da vide naplaćene putarine, saopštila je kompanija „Telekom Srbija“.

Ostvarivanje strateške saradnje „Puteva Srbije“ i „Telekoma Srbije“ predstavlja dodatni vid podrške inicijativi "Otvoreni Balkan". Trenutno su integrisani sistem naplate putarine između Srbije i Severne Makedonije, a očekuje se i priključivanje Crne Gore i Hrvatske, kao i Grčke do juna, a potom i Bosne i Hercegovine.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike