Ko traži posao, nek pogleda ponudu 28. marta u Loznici i Pirotu

22.03.2024

09:33

0

Lokalne ekspoziture Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) organizuju Sajam obrazovanja i zapošljavanja 28. marta

Ko traži posao, nek pogleda ponudu 28. marta u Loznici i Pirotu
Ilustarcija - Copyright Profimedia

Oni koji traže posao u Srbiji, a blizu im je Loznica ili Pirot, mogli bi da pogledaju šta se nudi na lokalnim sajmovima zapošljavanja sledećeg četvrtka.

Loznička filijala Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) organizuje Sajam obrazovanja i zapošljavanja u Loznici u četvrtak, 28. marta, objavila je NSZ.

Na Sajmu obrazovanja učestvovaće četiri srednje škole koje će učenicima završnih razreda osnovnih škola sa područja Loznice predstaviti svoje obrazovne profile i nastavne programe, dok će đaci završnih razreda srednjih škola moći da se direktno kod poslodavaca informišu o aktuelnoj ponudi poslova i traženim zanimanjima.

Na Sajmu zapošljavanja najavljeno je učešće 20 poslodavaca, koji će ponuditi oko 250 slobodnih radnih mesta raznih zanimanja.

Najveće potrebe poslodavci su iskazali za zanimanjima elektro i mašinske struke, ugostiteljske i trgovinske struke, za ekonomistima i pravnicima, kao i za operaterima u proizvodnji, šivačima i nekvalifikovanim radnicima. Sajmu će prisustvovati i Regionalna razvojna agencija Podrinja, Podgorine i Rađevine, predstavnici gradske samouprave, Regionalne privredne komore, Udruženja osoba sa invaliditetom Lagator, kao i drugih socijalnih partnera.

Sajma zapošljavanja istog dana organizuje i pirotska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ). Na sajmu, koji u četvrtak traje od 11 do 14 časova, učestvovaće više od 30 poslodavaca iz Pirota, Babušnice, Dimitrovgrada, Bele Palanke, Prokuplja, Bora i Beograda.

Oni su prijavili potrebe za zapošljavanjem oko 350 novih radnika raznih nivoa kvalifikacija i obrazovnih profila. Najviše će se tražiti kadrovi iz oblasti mašinstva, elektronike i elektrotehnike, tekstilstva, trgovine, turizma i ugostiteljstva, administracije, prehrambene proizvodnje i saobraćaja.

Na sajmu će učestvovati mala, srednja i velika preduzeća, kao i preduzetnici koji su sopstveni biznis počeli koristeći program samozapošljavanja, a štand na sajmu će imati i Ministarstvo odbrane radi regrutovanja kandidata po trenutno raspisanim konkursima za angažovanje profesionalnih vojnika

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike