Zeder: Pokazatelji srpske ekonomije idu jako na gore, podržaćemo Ekspo u Beogradu

15.03.2024

13:40

0

Naglasio je da je Srbija osetno unapredila svoju ekonomiju

Zeder: Pokazatelji srpske ekonomije idu jako na gore, podržaćemo Ekspo u Beogradu
Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

Predsednik Vlade Bavarske Markus Zeder izjavio je danas da pokazatelji srpske ekonomije idu jako na gore i najavio intenziviranje saradnje i učešće bavarskih preduzeća na specijalizovanoj Međunarodnoj izložbi Ekspo 2027. u Beogradu, zbog čega će biti osnovano predstavništvo Bavarske u glavnom gradu Srbije. 


"Ekspo je ogromna šansa i mogućnost koja će zaista unaprediti Srbiju. I mi ćemo to podržati i želimo dobro da organizujemo učešće bavarskih perduzeća koja su spremna da investiraju ovde i posluže kao dobavljači. Mislimo da je Ekspo jako dobra ekonomska šansa", rekao je Zeder.

Naglasio je da je Srbija osetno unapredila svoju ekonomiju.

"Pokazatleji idu jako na gore, malo bolje nego i u Nemačkoj. To je interesantno tržište za nas. Pokrajina Bavarska ima najveći izvoz ne samo u Nemačkoj već možda i u celoj Evropi. Posvetićemo veliki značaj intenziviranju  naših ekonomskih odnosa i zato ćemo i osnovati predstavnišstvo Bavarske u Srbiji", rekao je Zeder.

Dodao je da je današnja poseta Srbiji, njega kao premijera, ali i drugih ministara iz bavarske vlade jasan znak da će se ići u tom pravcu.

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike